Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Dukić četvrti put na Olimpijskim igrama

JK Delfin Tivat
  • Autor onogost.me
  • 31.01.2024. u 09:53
Crnogoski jedriličar, Milivoj Dukić obezbijedio je prvu vizu za Crnu Goru na Olimpijskim igrama u Parizu.

Milivoj Dukić i Ilija Marković su nastavili su sjajnim izdanjima na velikim takmičenja, koja traju već godinama. Na Svjetskom prvenstvu u Australiji su opravdali očekivanja, Dukić je planetarnu smotru završio na koti 21, a Marković na koti 39. Na talonu je bilo sedam viza za Pariz, jednu je uzela Crna Gora, koja će četvrti put u nizu biti na Igrama, kada je jedrenje u pitanju.

Posljednjeg dana takmičenja, na programu je bila još jedna regata, ali je vjetar bio protiv organizatora i jedriličara. Uslijedio je start, vjetar je promijenio pravac, regata je prekinuta, pokušano je još jednom, ali bez uspjeha…

Milivoj Dukić se uoči posljednjeg dana nalazio na 21. mjestu, imao je vizu za Olimpijske igre u rukama, jer je u konkurenciji jedriličara koji nisu obezbijedili mjesto u Parizu na Svjetskom prvenstvu u Hagu, bio na prvom mjestu.

Daleko najmlađi učesnik finalne grupe, Ilija Marković bio je na koti 39, odnosno samo jedno mjesto ga je dijelilo od vize koja vodi na Olimpijske igre. Na osnovu pravila Međunarodnog olimpijskog komiteta i Svjetske jedriličarske federacije, na Igrama može da učestvuje samo jedan jedriličar iz svake države.

Odmah treba naglasiti da je Crna Gora imala dva jedriličara u finalnoj grupi, da je to pošlo za rukom samo svjetskim silama. Milivoj Dukić je tri puta učestvovao na Igrama, a sada je stigao do četvrte vize u karijeri. Kada je Ilija Marković u pitanju, dilema je jedino – kada će dobiti priliku da debituje na Olimpijskim igrama, jer je kristalno jasno da je svijetla budućnost, ne samo crnogorskog, nego i svjetskog jedrenja.

Izvor: rtcg.me

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Najbolji crnogorski šahisti bore se od danas se do 4. maja u Herceg Novom za trofeje u Premijer, Prvoj, Ženskoj i Pionirskoj ligi Crne Gore, saopšteno je iz Šahovskog saveza.
    U okviru 32. kola Meridjanbet Prve crnogorske lige igra se derbi u Podgorici, gdje će Sutjeska gostovati Budućnosti.
    Rukometašice Trebjese pobijedile su u gostima Feniks 35:21 i sezonu u Drugoj ligi završile ubjedljivo na prvom mjestu, pa će od sljedeće jeseni igrati u društvu najboljih timova u Crnoj Gori.