Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Dumnić trener godine u Italiji

Privatna arhiv/Facebook
  • Autor onogost.me
  • 22.05.2024. u 08:29
Sa dva poraza od Italije, rukometaši Crne Gore su, bar zasada, ostali bez vize za Svjetsko prvenstvo u rukometu i ostali da čekaju četvrtak i odluku IHF-a o specijalnoj pozivnici.

Možda bi sve bilo drugačije da je sada već bivši selektor Vlado Šola za mišljenje pitao čovjeka koji je sa kraćim prekidima već dvije decenije na Apeninima i tamo je veoma cijenjen.

O tome govori i nagrada koja je stigla - popularna Instagram stranica "Kvaranta per venti" (40 sa 20) izabrala je Nikšićanina Branka Dumnića za najboljeg trenera Serije A.

Iako je njegov Presano osvojio tek 11. mjesto, dilema nije bilo, jer su 61-godišnjeg Nikšićanina, koji je Sutjesci 2008. donio Kup Crne Gore (jedini trofej u klupskoj istoriji) izabrali i redakcija i navijači.

U baražu za opstanak, Presano je u gostima savladao Trst 21:16 i u četvrtak na svom terenu protiv istog rivala ima šansu da pobjedom ostane u Seriji A.

Nagrada je više nego zaslužena, jer je ekipu koju je 2018. vodio do trofeja u Kupu i Superkupu Italije Dumnić preuzeo u januaru, kada je nakon 12 kola imala bod.

U preostalih 14 mečeva je upisao pet pobjeda i dva remija, a potom savladao i Trst na startu plej-auta.

A od reprezentativaca koji su izbacili Crnu Goru u najboljoj postavi šampionata u izboru redakcije su samo srednji bek Đakomo Savini i desno krilo Davide Puljeze, koji nije dobio šansu pored Umberta Bronca. Navijači su od "azura" izabrali samo drugog golmana, Andreu Koleluorija.

Zanimljivo je da je Bronco, koji je Crnoj Gori na dva meča dao čak 21 gol, tek treće krilo Italijana, ali je dobio šansu jer su Nikolo d'Altino iz španskog Valjadolida i Leo Prantner iz njemačkog Balingena bili povrijeđeni.

Izvor: rtcg.me

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Vlada Crne Gore usvojila je Prijedlog Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija za davanje saglasnosti Opštini Nikšić za prenos prava raspolaganja na nepokretnosti u cilju izgradnje Centra za autizam u Nikšiću.