Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Eraković karijeru nastavlja u kiparskoj Omoniji

FK Sutjeska
  • Autor onogost.me
  • 08.08.2023. u 20:44
Nakon što mu je istekao ugovor sa ekipom Sutjeske, Novica Eraković karijeru nastavlja u kiparskoj Omoniji.

Eraković je dijete Sutjeske, ponikao je na stadionu kraj Bistrice i prošao sve mlađe selekcije Plavih - za seniorsku ekipu je odigrao 129 utakmica u svim takmičenjima, na kojima je postigao 10 golova i upisao 15 asistencija.

U dresu nikšićke ekipe osvojio je jednu titulu prvaka države, Kup Crne Gore i stekao status reprezentativca - za nacionalni tim je odigrao četiri utakmice, a debitovao je u prijateljskom susretu sa Jermenijom u martu 2022. godine.

Novica je u tradicionalnom izboru trenera i igrača proglašen za najboljeg igrača Meridianbet 1. CFL u 2022. godini, dok je u prethodnoj sezoni uvršten u najbolji tim šampionata.

Na prvoj pripremnoj utakmici za Omoniju, protiv ekipe Trenčina, Novica je doživio tešku povredu koja će ga odvojiti od terena na duži vremenski period.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Iako su izuzetno oslabljeni neigranjem osam igrača koji su bili planirani, košarkaši Crne Gore su ipak morali da prikažu mnogo više na startu "Akropolis kupa". Tim Boška Radovića je bio potpuno nemoćan protiv Grčke, bez ikakve ideje kako da probije odbranu rivala, zbog čega je izgubio 86:57.