FOTO: Fudbalski kup okupio više stotina nikšićkih osnovaca

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 03.06.2023. u 17:31
Udruženje Roditelji danas je na stadionu Fudbalskog kluba Sutjeska u Nikšiću organizovalo jedan od najvećih fudbalskih turnira u zemlji, za mališane osnovnoškolskog uzrasta.

Kako su kazali iz pomenutog Udruženja, današnji događaj je završna aktivnost projekta “Uči i Igraj – Iste mogućnosti obrazovanja i sporta za svu djecu”, koji je proteklih mjeseci omogućio besplatne treninge fudbala za preko 600 mališana iz Nikšića kao i besplatne časove učenja, čitanja i pisanje “za sve drugare koji nijesu to savladali”.

“Družili smo se sa osnovnim školama, velikim brojem nastavnika i volontera”, istaknuto je.

Takođe su podsjetili da se preko 10 godina Udruženje Roditelji bori da sva djeca imaju iste mogućnosti.

“Želimo da imaju iste mogućnosti u obrazovanju, u sportu, borimo se za bezbjedne škole, za škole bez nasilja i bez diskriminacije. Vjerujemo da je i ovaj projekat dao mali doprinos toj ideji”, dodali su.

Preko 300 dječaka i djevojčica je učestvovalo na turniru čija poruka nije važnost pobjede već jednake mogućnosti obrazovanja i sporta za svu djecu.

Cilj projekta je upravo promovisanje sporta i socijalizacije djece kroz dodatne vannastavne aktivnosti.

Projekat je finansirala UEFA fondacija za djecu.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Najveći procenat građana, 63,9 odsto, živi u domaćinstvima koja ne mogu priuštiti nedjelju dana godišnjeg odmora van kuće, dok najmanji procenat, 13,9 odsto, živi u domaćinstvima koja ne mogu priuštiti adekvatno zagrijavanje stana ili kuće. To su podaci iz Ankete o dohotku i uslovima života u 2022. godini, koju je objavio Monstat.