Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

(FOTO) U Nikšiću obilježen Olimpijski dan

Privatna arhiva
 • Autor onogost.me
 • 23.06.2024. u 11:26
Na platou Gradske kuće sportskom manifestacijom pod pokroviteljstvom Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK) obilježen je 23. jun, Dan olimpizma.

Otvarajući događaj, Ana Petrović Njegoš iz Biciklističkog kluba Perun, tehničkog oganizatora manifestacije, rekla je da su sportski savezi i klubovi danas pozvali svoje članove da promovišu sport i olimpijske vrijednosti – izvrsnost, prijateljstvo i poštovanje.

’’Na nama, sportskim klubovima i  trenerima, je da promovišemo ovo vrijednosti kod najmlađih jer sigurna sam da je među vama danas i neko od budićih učesnika Olimpijskih igara’’, navela je Petrović Njegoš.

Olimpijski dan u Nikšiću protekao je u znaku sportskih igara i vježbi na više poligona, a kulturno-umjetnički program izvela su djeca vrtića "Kosovka djevojka".

Milan Jovićević iz Sekretarijata za sport i mlade Opštine Nikšić rekao je da je misija Olimpijskog pokreta da učini svijet boljim mjestom kroz sport.

’’Kada se bavimo sportom, održavamo naš um i tijelo snažnim i zdravim. Kada se bavimo sportom, to nas inspiriše da uvijek damo svoj maksimum, sanjamo, širimo radost i spajamo ljude’’, rekao je Jovićević i naveo da je Opština Nikšić i ove godine partner COK-u u realizaciji Olimpijskog dana.

On je pozdravio crnogorske olimpijce i bivše proslavljene sportiste u uvjerenju, kako je rekao, da će mnogi od djevojčica i dječaka krenuti njihovim putevima slave.

U tardicionalnom navlačenju kanapa između sportista – veterana i djece, novih nada, pobjedu su odnijeli najmlađi.

’’Posebno je zadovoljstvo što vidimo ovoliki broj djece, koja se uče koliko je važno baviti se sportom i koliko će, baš iz tog razloga, njihova, a i naša  budućnost biti ljepša i zdravija’’, naglasio je Jovićević u pozdravnom govoru.

Učesnicia manifestacija obratio se i proslavljeni sportista Nikola Gardašević koji je poručio učesnicima Olimpijskog dana da poštuju olimpijske vrijednosti i budu istrajni.

’’Uspjeh tako neće izostati’’, rekao je on.

Sportski i drugi kolektivima podržali su obilježavanje Dana olimpizma u Nikšiću, a to su ove godine: JPU ’’Dragan Kovačević, Atletski klub Nikšić, Košarkaški klub Sutjeska, Rukometni klub Levalea 2010, Džudo klub Akademik, Džudo klub Fokus, Ženski odbojkaški klub Nikšić, Parabiciklistički klub Fleš, Sportski klub Specijalna olimpijada, PSD Javorak, DSR Veterani, Streljački klub Čelik, Skijaški klub Pobjednik, City Fitnes, Crveni krst, NVU Putevima predaka, Gradska kuća, Crnogorski savez sportske rekreacije ’’Sport za sve’’.

Olimpijski dan ustanovljen je 1948. godine. Ovaj datum obilježava se u spomen na rođenje modernih Olimpijskih igara – 23. juna 1894. godine, na predlog  francuskog  barona  Pjera  de Kubertena, kada je u Parizu osnovan Međunarodni olimpijski komitet (MOK).

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Ženska juniorska košarkaška reprezentacija poražena je večeras od selekcije Srbije 87:58 u prijateljskom meču odigranom u Banji Koviljači u okviru priprema za B prvenstvo Evrope, koje se održava u Rumuniji od 2. do 11. avgusta.