Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Bodovi podijeljeni na ravne časti, golovi iz penala u derbiju Sutjeske i Budućnosti

fk_sutjeska_prozivka_1
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 19.02.2021. u 18:50

Fudbaleri Sutjeske odigrali su neriješeno 1:1 protiv Budućnosti u Podgorici u utakmici 20. kola domaćeg šampionata.

Prvi je zaprijetio gostujući tim preko Janjića u 6. minutu, da bi Budućnost uzvratila dva minuta kasnije, Grbić je pogodio prečku iako je imao prazan gol ispred sebe. Već u 9. minutu opet uzbuđenje ispred gola Sutjeske, Ivanović, Grbić i Mrvaljević su odigrali dobru akciju, ali napadač domaće ekipe nije mogao da se izbori za dobru poziciju za udarac. Budućnost je vrijebala i kroz presing dolazila do lopte i posjeda, stvarala višak po desnoj strani, dok su se izabranici trenera Radovića dobro branili. Sutjeska je prva stigla do gola i to nakon realizovanog penala Boža Markovića u 33. minutu. Jedanaestercu je prethodila duga lopta Koreire ka Griviću, desni bek gostijuće ekipe bio je brži od Milića, koji ga je oborio u kaznenom prostoru. Podgoričani su brzo stigli do izjednačenja, a Grivić je opet bio akter duela na drugom kraju terena, koji je prethodio jedanestercu u 39. minutu. Ovog puta je igrač Sutjeske oborio Grbića, pa je sudija bez oklijevanja dosudio kazneni udarac. Giljen je pogodio stranu, ali šut Božovića za izjednačenje bio je jak i precizan.

U drugom poluvremenu igralo se uglavnom između dva šesnaesterca, obje ekipe su dobro pokrivale teren, pa nije bilo ozbiljnih prilika. Zabilježen je pokušaj Osmajića u 70. minutu, ali je njegov šut iskosa sa desne strane završio nekoliko metara pored gola. Novo pojačanje Sutjeske, Rene Mihelič imao je pokušaj iz voleja u 80. minutu, ali neprecizan je bio slovenački vezista. Na kraju 1:1 u velikom crnogorskom derbiju.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na šest kola od kraja Meridijan Prve Crnogorske fudbalske lige, fudbaleri Sutjeske zaostaju pet bodova za vodećim dvojcem, Dečićem i ekipom Budućnosti, a danas će u okviru 31. kola pokušati da pobijede Jedinstvo i zadrže šanse za neko od prva dva mjesta.
Uoči meča 30. kola Prve fudbalske lige Crne Gore između Arsenala i Sutjeske u Tivtu došlo je do incidenta u kojem su učestvovali navijači tima iz Nikšića, javlja Radio Tivat.