Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Bubanja: Mi se pitamo, titula ostaje u Nikšiću

bubanja
FK Sutjeska
  • Autor onogost.me
  • 07.05.2019. u 13:07

Fudbaleri Sutjeske završnicu šampionata čekaju u dobrom raspoloženju. U odnosu na drugoplasiranu Budućnost, Nikšićani imaju sedam bodova više, četiri kola pre kraja.

Situacija je mogla da bude i bolja, ali fudbaleri Sutjeske nisu bili ni miljenici fortune u prethodnih sedam dana. Iako su nadigrali Budućnosti u revanš meču polufinala Kupa, za seriju promašaja kažnjeni su pogotkom Mihaila Perovića, pa su Podgoričani izborili plasman u finale.

Par dana kasnije, mogli su da steknu i devet bodova više u odnosu na Budućnost, koja je odigrala neriješeno sa Zetom – 0:0. Vodila je Sutjeska sve do drugog minuta zaustavnog vremena, kada je Iskra stigla do izjednačenja – 1:1.

Šampionat se nastavlja u subotu. Nikšićani sa svom terenu čekaju OFK Titograd, dok Budućnost gostuje OFK Petrovcu.

„Nismo bili miljenici fortune u prethodna dva meča, ali nismo bili ni na željenom nivou, kada je koncentracija u pitanju. Utakmica se igra sve dok sudija ne svira kraj. Protiv Budućnosti i Iskre smo golove primili posle naših grešaka. Dva puta smo u kratkom vremenskom periodu doživjeli da budemo kažnjeni za promašaje i zbog toga što nismo ranije riješili pitanje pobjednika, a mogli smo”, rekao je Vladan Bubanja za Sport Klub i nastavio:

„Nismo klonuli duhom. Ekipa smo koja je naučila da se bori do poslednjih atoma snage. Naučili smo da nije važno koliko jako možeš da udariš nego koliko udaraca možeš da primiš, ostaneš na nogama i nastaviš dalje. Duele sa ekipama Budućnosti i Iskre smo arhivirali, a sve misli usmjerili ka duelu koji nas očekuje protiv OFK Titograd”.

Popularni „romantičari” iz glavnog grada Crne Gore nisu odustali od borbe za plasman u Ligu Evrope, tako da Sutjesku očekuje jako težak posao u meču koji slijedi. Podsećanja radi, OFK Titograd ima šest bodova manje u odnosu na Zetu.

„Znamo da nas očekuje težak posao, cijenimo i poštujemo rivala, ali naš cilj je pobjeda. Mi se pitamo, do kraja su ostale još četiri runde. Imamo lijepu prednost, ali na svaki meč gledamo kao da je finale. Uvjeren sam, kao i svi u timu, da titula ostaje u Nikšiću, a zatim čekamo povratak trenera Nikole Rakojevića, da se dobro spremimo za kvalifikacije i Ligu šampiona”, naglasio je ekstratalentovani Bubanja.

Mladi reprezentativac Crne Gore prošle sezone je osvojio titule sa seniorskim i juniorskim timom Sutjeske, dok je sa ekipom Mornara iz Bara izborio plasman u elitno društvo, kao pozajmljeni igrač.

 

Izvor: Sport Klub

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na šest kola od kraja Meridijan Prve Crnogorske fudbalske lige, fudbaleri Sutjeske zaostaju pet bodova za vodećim dvojcem, Dečićem i ekipom Budućnosti, a danas će u okviru 31. kola pokušati da pobijede Jedinstvo i zadrže šanse za neko od prva dva mjesta.
Uoči meča 30. kola Prve fudbalske lige Crne Gore između Arsenala i Sutjeske u Tivtu došlo je do incidenta u kojem su učestvovali navijači tima iz Nikšića, javlja Radio Tivat.