Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Bugarska: Još jedan sjajan uspjeh škola fudbala Vembli i Enfild

14081057_660364667455249_251942646_n
  • Autor onogost.me
  • 24.08.2016. u 14:01

Dva bratska kluba iz našeg grada, ekipe Vemblija i Enfilda zajednički su nastupile na turniru “Bansko kup” u Bugarskoj u konkurenciji 2006. i 2007. godište, koji je održan od 19. do 23. avgusta. 

Mlađi takmičari su osvojili visoko treće mjesto u veoma jakoj konkurenciji. Oni su u takmičenju po grupama upisali dvije ubjedljive pobjede uz jedan poraz. Ekipu Montane (Bugarska) su savladali rezultatom 4:1, a tim Dobrudže (Bugarska) sa 4:0, dok su poraženi od ekipe Pirina iz Razgrada sa 4:2.

 U polufinalu su poraženi od rumunskog Dunaja sa 3:0, dok su u meču za treže mjesto slavili protiv Dobrudže sa 5:2. Starija ekipa je u konkurenciji od šesnaest ekipa, gdje su između ostalih bile i ekipe rumunske Steaue i Notingem Foresta iz Engleske, zauzeli peto mjesto, što je uz rezultat mlađih kolega svakako potvrda da se u školama fudbala “Enfild” i “Vembli” radi veoma kvalitetno i predano.

Nikšićani su dobili još jedno priznanje na ovom turniru, tačnije Nikola Lješković, koji je proglašen za najboljeg odbrambenog igrača na turniru, a priznanje za njega dobija na značaju jer je bio jedan od najmlađih igrača.

Ovu uspješnu ekspediciju u Banskom su činili 22 dječakaka i Katarina Čađenović, kao jedina djevojčica, dok su uz njih bili i četiri člana stručnog štaba. Uz trenere Marka Matovića i Mija Petrovića, na turniru su bili i trener golmana Miro Mašanoović i fizioterapeut Zoran Cerović.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Fudbaleri Sutjeske poraženi od Mladosti DG rezultatom 3:2 u susretu 34. kola Merdianbet 1. CFL.
U 34. kolu Meridianbet Prve crnogorske lige fudbaleri Sutjeske gostuju u Podgorici, gdje će odmjeriti snage sa OFK Mladost Donja Gorica.