Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Čelik kreće od nule u novu sezonu

28832809_10155309286122727_898111203_n_0_0
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 31.07.2018. u 06:11

Fudbalski klub Čelik NK od sjutra zvanično kreće u pripreme za novu sezonu, a glavna misija kluba koji praktično ponovo kreće opet od nule biće povratak na stare staze uspjeha.

U klubu koji je bio na ivici ponora predhodnog proljeća se nadaju da će im Savez izaći u susret i ukinuti postojeću kaznu, što bi im već od ove sezone omogućilo da se bore za ulazak u viši rang.

Svima je poznato sa kakvim problemima su se “Metalurzi” suočavali u posljednjih par godina, koji su ih na kraju prethodne sezone ponovo doveli u najniži rang takmičenja, a klub je umalo i ugašen.

Tim je gotovo veći dio godine tavorio na posljednjoj poziciji drugoligaškog karavana, da bi na kraju nekoliko kola prije kraja istupio iz takmičenja zbog nedostatka sredstava da pokrije troškove utakmica.

“U predhodnoj sezoni smo imali veliki broj problema sa kojim smo se teško borili, obraćali smo se mnogim ljudima, ali ništa, i nažalost morali smo pred sam kraj sezone posustati”, kazao je Miloš Jovanović, trener kadetske ekipe i pomoćnik Dejana Miljanića koji će voditi seniorski tim.

Iz kluba su kazali i da će nastaviti borbu za povratak kluba na stare staze uspjeha, a očekuju da će u tome imati pomoć i od opštine.

“Ne odustajemo od kluba i svim silama ćemo pokušati da ga vratimo tamo gdje mu je i mjesto, pokušaćemo u narednom periodu da riješimo bitne probleme oko samog finansiranja kluba jer nemamo sponzore. Samo zahvaljujući ljudima u klubu još postojimo i borićemo se da jedan od simbola grada jos uvijek traje. Nadamo se da će Opština stati uz nas kako bi FK Čelik vratili na staze uspjeha jer ovaj grad i ova talentovana djeca treba da imaju dva velika kluba, a svi znamo da posle Sutjeske Čelik ima glavnu ulogu i veliku fudbalsku tradiciju. Zato se nadamo da ćemo riješiti određene probleme i u narednom periodu spremno dočekati borbu za povratak u veći rang”, istakao je Jovanović u razgovoru za naš portal.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

U najvećem derbiju crnogorskog fudbala, Sutjeska i Budućnost pod Goricom remizirali su rezultatom 2:2.