Autor: Branko Čupić
Foto: FK Sutjeska
08:06
11.2.2020.

Ćetković: Ništa nije gotovo, moramo dati sve što imamo

Fudbaleri Sutjeske u završnoj su fazi priprema za drugi dio sezone koji počinje narednog utorka, kada će „plavi“ gostovati ekipi Zete.


Ekipa Nikole Rakojevića ostvarila je sve pobjede i pripremnim utakmicama, s tim što je susrete na turniru „Andrija Anković“ dobijala  nakon boljeg izvođenja penala.

U taboru aktuelnog šampiona su zadovoljni urađenim i smatraju da će spremno dočekati nastavak takmičenja.

“Pripreme smo radili malo jačim intezitetom nego inače. Odigrali smo nekoliko utakmica kao i memorijalni turnir u Gabeli, koji smo osvojili treći put zaredom. Spremili smo se dobro za nastavak prvenstva i puni samopouzdanja čekamo prvu utakmicu”, istakao je najbolji igrač Prve Telekom lige u prethodnoj godini Marko Ćetković u razgovoru za naš portal.

Aktuelni šampion je prezimio na drugoj poziciji, sa osam bodova zaostatka za liderom, ali i ne pomišlja na predaju.

“Budućnost nam "bježi" osam bodova, ali smatramo da ništa nije gotovo. Pogotovo je bitno startovati kako treba i do derbija pokušati smanjiti bodovnu razliku. Imali smo prvu poziciju koju smo olako ispuštili, sada moramo dati sve što imamo da bismo tu grešku ispravili”, ističe naš sagovornik.

Sutjeska je u igri za pehar i u najmasovnijem takmičenju, a alternativa za izlazak u Evropu biće joj takmičenje u Kupu, gdje su se “plavi” plasirali u polufinale.

“Kup je najbrži put do evropskih utakmica. Ko god da dođe u polufinalu, idemo na pobjedu i nadamo se plasmanu u finale. Prvenstvo je prioritet ali imamo dovoljno kvalitetnih igrača da uspješno igramo oba takmičenja”, zaklučio je Ćetković.

Prije početka proljećnog dijela sezone, Sutjeska će danas odigrati posljednju prijateljsku utakmicu u kojoj će od 14h kraj Bistrice igrati protiv Mornara.

Ostale vijesti iz kategorije