Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Crnogorski klasik kraj Bistrice

75341238_1777672589032102_4175821999811067904_n
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 01.12.2019. u 06:54

U okviru 17. kola Prve Telekom lige danas se kraj Bistrice sastaju najveći rivali domaćeg fudbala, ekipe Sutjeske i Budućnosti.

„Plavi“ u ovj duel ulaze kao lider šampionata sa dva boda više od današnjeg rivala, ali i sa utakmicom više, a i u dobroj formi koju su dokazali u prethodnom kolu kada su slavili pod Malim brdom sa ubjedljivih 0:4.

Podgoričani su takođe ostvarili pobjedu u posljednjem prvenstvenom duelu, a i u Kupu su upisali ubjedljiv trijumf nakon što su u revanšu četvrtfinalne runde bjelipoljsko Jedinstvo ispratili sa sedam golova u mreži.

Gol Nikšićana na ovom meču braniće Suad Ličina koji mijenja kažnjenog Vladana Giljena, a koji očekuje težak i tvrd susret.

„Ovo je posebna utakmica u svakom slučaju i atmosfera je na vrhuncu. Mislim da su bodovi podjednako bitni, protiv koga god da se osvoje. Prvenstvo je dugo, sigurno ništa neće rijesiti ova utakmica koja dolazi, ali onaj ko izađe kao pobjednik dobiće dodatno samopouzdanje za nastavak takmičenja. Svjesni smo njihove snage, poštujemo ih, imaju dosta kvalitetnih pojedinaca, na terenu funkcionišu dobro, ali se nadam da ćemo mi pružiti jednu dobru partiju, da ćemo biti tvrd protivnik i eto, ako se ukaže neka šansa, ostvariti što bolji rezultat”, ističe Ličina koji je zadovoljan svojim dosadašnjim partijama od kada mijenja Giljena.

“Kada mijenjate nekoga kao što je Vlado, onda morate da na terenu ispunite mnogo toga da biste se nametnuli. Ide dobro, mada uvijek može bolje, sitnice mogu da donesu prevagu”, zaključio je čuvar mreže aktuelnog šampiona i lidera šampionata.

Susret između Sutjeske i Budućnosti igra se na Gradskom stadionu od 15h, a u istom terminu se sastaju OFK Titograd i Grbalj. Dva sata ranije počeće mečevi Rudar – Kom i Iskra – Petrovac, dok od 16h igraju Podgorica i Zeta.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

U najvećem derbiju crnogorskog fudbala, Sutjeska i Budućnost pod Goricom remizirali su rezultatom 2:2.
U okviru 32. kola Meridjanbet Prve crnogorske lige igra se derbi u Podgorici, gdje će Sutjeska gostovati Budućnosti.