Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Đurković: FK Čelik ugašen, sada se borimo za klub pod imenom FK Čelik NK

djurkovic
vijesti.me
  • Autor onogost.me
  • 01.08.2016. u 11:30

Teški dani za mlađi nikšićki fudbalski klub, FK Čelik. Sa tim imenom više ne postoji, a kako kaže za naš portal, Slaviša Đurković, šef stručnog štaba, preživio je zasad pod nazivom FK Čelik NK.

Mnogi su ovih dana osudili to što se Čelik nalazi na ivici potpunog gašenja, ali kako kaže Đurković, vremena za kukanje nema i treba raditi sve da se klub spasi.

„ Klub je u međuvremenu preregistrovan. Opština je pomogla već koliko može, budući da su nam omogućili da koristimo stadion. Oni nemaju nikakvu obavezu, jer Opština nije osnivač kluba. Ne mogu da budu ni sponzori, jer su već generalni sponzori Sutjeske. Mi smo naišli na dobar prijem kod potpredsjednika Radoša Šućura, ali su njima tu ruke svezane, iako čak i oni žele dodatno da pomognu. Ipak, nama to nije dovoljno. Čak su se i igrači odrekli plata jer hoće da igraju za klub, samo ako je sigurno da će se obezbijediti novac za redovno takmičenje“, objašnjava on i poziva sve ljude dobre volje da na neki način pomognu, da se ne ugasi klub koji je važan dio sportske istorije grada.

„Mi sad nemamo bukvalno ništa, nikakva sredstva. Apelujemo na privrednike grada, sve građane dobre volje da pomognu nekako. Igrači će džabe igrati samo da se plate troškovi mečeva“, poručuje još jednom Đurković.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Fudbaleri Sutjeske u 26. kolu Meridianbet Prve crnogorske lige danas igraju protiv Dečića.