Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

FOTO: Nikšićani na utakmici Srbija – Brazil: Atmosfera za pamćenje i na ulicama i na stadionu

naslovna
  • Autor onogost.me
  • 28.06.2018. u 07:06

Još jedan uzbudljiv dan na Mundijalu je za nama. Viđena su četiri interesantna duela, bilo je golova, ali i iznenađujućih rezultata, a standardno je bilo veoma uzbudljivo i na tribinama, kao i oko stadiona uoči mečeva. Priliku da posmatraju duel trećeg kola grupe E između Brazila i Srbije imali su i naši sugrađani, koji su odmah nakon utakmice za naš portal podijelili svoje impresije sa ovoga susreta.

Sve ono što nosi sa sobom jedan ovakav susret prije, za vrijeme i nakon same utakmice imali su priliku da neposredno dožive Nikšićani Perko Gluščević i Ilija Nikolić. Prva impresija kod obojice je ista, a to je da je ovo za njih bio neponovljiv doživljaj.

Ono što je obojicu oduševilo jeste vrhunska organizacija, kako same utakmice, tako i kompletnog sadržaja koji ih je pratio prije meča.

“Organizacija je posebna. Čak i neko ko nikada nije bio u Moskvi može bez ikakvih problema da dođe do mjesta odigravanja utakmice. Stadioni su posebni i tokom utakmice sve je fenomenalno organizovano. Sama bezbjednost je na visokom nivou, počev od aerodroma pa do samog stadiona. Svuda se osjećate sigurno jer je isključena mogućnost bilo kakvih nereda“, prenosi svoje utiske Gluščević koji je sa ocem došao da uživo prisustvuje najvećem sportskom događaju u ovoj godini.

Svim onim što je imao priliku da vidi prije i tokom same utakmice zadovoljan je i Ilija Nikolić, koji je sa nekoliko svojih sugrađana došao u višednevnu posjetu Rusiji, gdje će iskoristiti priliku da, osim posjete utakmici, obiđe i vidi razne kulturne i istorijske znamenitosti najveće zemlje na svijetu.

“Već sam jednom imao priliku da boravim u Moskvi kada sam uspio da vidim mnogo toga, ali Mundijal pruža potpuno novi doživljaj u glavnom gradu Rusije. Organizacija je besprekorna, što se može odmah primijetiti, ali bih posebno istakao samu atmosferu u gradu i na stadionu. Na ulicama je bilo mnogo navijača koji su cijelog dana pravili sjajnu atmosferu i raspoloženje je bilo izvanredno“, ističe Nikolić.

Gluščević je u Moskvu stigao ranije i imao je u planu da gleda i utakmicu između Francuske i Danske koja je igrana u utorak, ali nije uspio doći do karata. Ipak, sve je nadoknadila atmosfera na ulicama, a kako kaže, Moskva je tog dana bila preplavljena navijačima danske reprezentacije koji su pravili svojevrsni šou. Na dan utakmice Srbije i Brazila navijači oba tima su bili u vrhunskom raspoloženju.

“Atmosfera je bila posebna. Navijači i Srbije i Brazila su već od tri sata počeli da pjevaju i navijaju po gradu. Kasnije su navijači Srbije prešli u pivnicu u blizini stadiona, a Brazilci su ostali u gradu. U Moskvi je jednostavno prava fudbalska fešta. U utorak su Danci okupirali grad, a dan kasnije su ih zamijenili navijači Srbije i Brazila. Sve je prošlo bez ikakvih incidenata, čak su navijali zajedno, a priključio im se i veliki broj Rusa, posebno kada su se pjevale pjesme o Putinu”, navodi Gluščević koji je kazao da će nakon eliminacije Srbije na prvenstvu u nastavku navijati za Francusku, a da očekuje da od igrača Mundijal obilježi Diego Kosta.

Ono što će posebno pamtiti jeste sama utakmica. Pored toga što su imali priliku da uživo vide Nejmara, Marsela, Kutinja i ostale majstore u žutim dresovima sa jedne strane, kao i najbolje srpske fudbalere predvođene Kolarovim i Mitrovićem, poseban doživljaj je bila atmosfera na stadionu.

“Utakmica između Brazila i Srbije pružila je sva očekivanja u kojoj je bilo odličnog fudbala, i pored poraza Srbije. Na tribinama je takođe bilo fenomenalno, a ono što bih istakao jeste rigorozna kontrola na ulazu. Jedan momak je na ulazu unio majicu na kojoj je pisalo “Narod Crne Gore priznao te nije, Kosovo je srce Srbije“, nakon čega su odmah reagovali redari koji su kazali da okrene majicu uz komentar da na stadionu nema politike“, prenosi Gluščević koji je, kako je naveo, iste redare pitao da li može majica na kojoj piše “Krim je Rusija“ na šta je naišao na znak odobravanja.

Nezadovoljan samim rezultatom bio je i naš drugi sugrađanin, ali ga je oduševila sama atmosfera na stadionu i oko njega.

“Navijači i Srbije i Brazila bili su izvanredni. Brazilaca je na tribinama bilo mnogo više nego srpskih navijača. Ispred stadiona je prije meča non stop bila pjesma, a bilo je i dosta zezanja među navijačima, ali svakako bez i najmanjeg incidenta“, kazao je Nikolić za naš portal.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Fudbaleri Sutjeske u 26. kolu Meridianbet Prve crnogorske lige danas igraju protiv Dečića.