Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Fudbalska jesen u bojama Sutjeske: Najbolja ekipa, odbrana, golman i napadači

1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 14.12.2017. u 06:41

Polusezona za pamćenje je iza fudbalera Sutjeske koju su obilježili veoma dobro izdanje u evropskim utakmicama, a potom i pobjede, golovi, dobra igra, padali su i rekordi u Prvoj Telekom Ligi, a sve je začinjeno liderskom pozicijom na tabeli i kapitalom u odnosu na aktuelnog prvaka od 13 bodova, odnosno 20 od trećeplasirane Zete.

Kapiten Vladan Giljen i odbrana nikšićkog prvoligaša srušili su i državni rekord po broju minuta u kojima nisu primili gol, Sutjeska je u 19 prvenstvenih kola pretrpjela samo jedan poraz, a ima ubjedljivo najbolju gol razliku, koja sa 32 postignuta i sedam primljenih golova iznosi plus 25.

Od ukupnog broja postignutih golova tačno pola su postigli Božo Marković i Igor Ivanović, od čega je rođeni Danilovgrađanin postigao devet, što ga je izbacilo na čelo liste strijelaca Prve Telekom lige, što dovoljno govori koliki doprinos je Ivanović dao u ostvarivanju rezultata koji nikšićkom prvoligašu daje za pravo da sanja treću titulu u nezavisnoj Crnoj Gori.

Svi individualni učinci igrača Sutjeske svakako da su rezultat i pravog kolektivnog duha u timu za koji je najzaslužniji šef struke Nikšićana Nikola Rakojević, koji je od igrača kojima raspolaže stvorio kompaktan tim, koji je podario mnogo radosti svojim navijačima ove jeseni.

“Pa eto, desilo se i to,da se i po tome pamti ovaj tim. Od samog starta smo svi vjerovali da možemo mnogo da napravimo i to smo pokazali u ovom dijelu prvenstva. Postignuti rekordi su samo došli kao nagrada za dobar rad i trud svih nas na čelu sa stručnjm štabom. Praktično na svaku utakmicu smo ulazili kao da je finale i mislim da je to doprinijelo da obaramo rekorde i pravimo rezultate”, ističe Ivanović u razgovoru za naš portal.

Ivanović je na početku sezone uglavnom dobijao šansu sa klupe, da bi tek u sedmom kolu došao do svog prvog golgeterskog učinka kada je dva puta zatresao mrežu Rudara, a potom dva kola kasnije riješio derbi protiv Budućnosti. Nakon toga je stekao puno povjerenje Rakojevića, pa je postao glavni “džoker” tima kraj Bistrice i u potpunosti opravdao očekivanja.

“Ja sam eto isplivao kao pojedinac da budem najbolji strijelac ove polusezone, i sigurno da mi prija to priznanje, ali to je zasluga cijelog tima. Da nije bilo njih, ni ja ne bih bio prvi, tako da je sigurno zasluga kompletne ekipe što sam na čelu liste strijelaca. Nadam se da će golova od kompletne ekipe biti i u drugom dijelu sezone, a ja se lično nadam da ću ih postići najmanje još ovoliko”, optimistično i uz osmijeh ističe Igor.

Ivanović i saigrači odlaze na zasluženi odmor, a sigurno da bi ovakav ishod polusezone svi potpisali prije početka jer će proljeće dočekati sa mnogo bolje startne pozicije od konkurenata, ali u taboru “plavih” ne obećavaju još uvijek titulu, jer je u drugom dijelu sezone ostalo da se odigra još 17 kola.

“Prednost je stvarno velika u odnosu na elipu Budućnosti, ali ne smijemo se opustiti i obećavati titulu unaprijed jer ima još puno da se igra. Ipak je bolje da na kraju sezone pričati o tituli. Ne znam da li će tokom pauze biti kadrovskih promjena, ali iskreno bih volio da ostanemo svi koji smo sada u klubu do kraja i da završimo dobro započeti posao i zajedno se svi radujemo”, kazao je na kraju razgovora Ivanović.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Fudbaleri Sutjeske u 26. kolu Meridianbet Prve crnogorske lige danas igraju protiv Dečića.