Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Giljen nesavladan 839 minuta: Ovo je uspjeh cijele ekipe!

vladan_giljen_0
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 31.10.2017. u 07:07

Odlični rezultati Sutjeske u ovoj sezoni začinjeni su individualnim uspjesima i učincima njenih igrača, a jedan od njih napravio je kapiten "plavih" Vladan Giljen, koji je uspio da sačuva svoju mrežu već 839 minuta.

Golman nikšićkog prvoligaša je nesavladan čak u sedam prvenstvenih i dvije kup utakmice, a posljednji put je loptu iz svoje mreže vadio 9. septembra u meču protiv Grblja, tačnije u 61. minutu te utakmice.

Giljen ipak taj svoj uspjeh ne pripisuje samo sebi, već i svojoj odbrani koja velike glavobolje zadaje napadačima većine prvoligaša.

“Pa sigurno da je ovom mom uspjehu doprinijela i odbrana, ali i cijeli tim jer je fudbal kolektivna igra. Od napada počinje odbrana, tako da normalno da nisu to samo moje zasluge, ali se najviše pripisuju golmanima”, ističe prvi čuvar mreže Sutjeske za naš portal.

U formulu rada ekipe Nikole Rakojevićeva niko više ne sumnja, ali je odbrana vjerovatno najbolji dio tima koji sigurno drži lidersku poziciju na tabeli.

“Odbrana je do sada odradila svoj posao ali sigurno da i ostali igrači mnogo dobro odrađuju svoje obaveze i sve ispoštuju što im šef stručnog štaba kaže, pa mislim da je to najbitnija stvar od svega”, navodi Giljen jasan sistem po kojem funkcioniše aktuelni osvajač Kupa.

Vladan se okušao u inostranstvu u nekolika kluba, ali se čini da su mu se ova sezona sa klubom u kojem je ponikao poklopile kockice i da je dosadašnjim učinkom i za njega i za klub najavljena uspješna sezona.

“Najbitnije po nas su bile pripreme koje smo odradili ali i osvojeni Kup i dvije utakmice sa Levskim u kvalifikacijama za Ligu Evrope, koje smo odigrali prije početka ove sezone. To je i meni i igračima dalo dodatno samopouzdanje. Radimo dobro, a sa tim radom došle su i moje igre, ali i cijele ekipe. Naravno, velika obaveza je biti kapiten, pogotovo Sutjeske od koje se uvijek očekuju dobri rezultati. Ali za sada sve ide po planu tako da je to mnogo lakše ove godine kada su tu i rezultati i igra, nego prethodne”, naglašava Giljen.

Nakon osvajanja Kupa, pa potom dobrog izdanja protiv Levskog, a onda i rezultata u prvenstvu, apetiti navijača su sigurno porasli i sada od igrača očekuju da nastave u istom ritmu i već se kraj Bistrice očekuje titula, iako još ima dosta da se igra do kraja prvenstva.

“Rano je govoriti o tituli, imamo osam bodova prednosti ali ima još mnogo utakmica da odigramo. Mi ćemo ići utakmicu po utakmicu i nadam se da će i pravi rezultat doći kao nagrada za sve. Najbitnije je da se mi pitamo i do nas je samo kako ćemo privesti sve kraju, prvo do kraja prve polusezone, pa onda i na kraju sezone”, kazao je Giljen, smatrajući da je još rano za konkretnije prognoze.

Ogromna podrška mladom golmanu nikšićke ekipe je svakako i njegov otac, koji je dugo godina bio “jedinica” Sutjeske i koji je najkompetentniji da mu da pravi savjet.

“Pa očevu podršku imam uvijek, ali on je tu više da kritikuje, a i ne poklapa nam se razmišljanje i onda slabo i pričamo o mojim utakmicama. Uopšte o fudbalu razgovaramo, ali o meni i mojim igrama slabo kad, tako da je možda i bolje tako jer je tako bilo cijelu moju karijeru, a biće vjerovatno i ubuduće”, naglašava Giljen.

Priliku da nastavi seriju bez primljenog gola, prvi čuvar mreže Nikšićana imaće već u srijedu u kup utakmici protiv Budućnosti, a u prvenstvu “plavi” narednog vikenda igraju još jedan derbi, a protivnik je podgorička Mladost.

Očekuju nas dva derbija, i to u kupu i u prvenstvu. Mladost je, inače, prije početka prvenstva glasila za glavnog favorita, tako da će biti veoma teško u subotu protiv njih u prvenstvu, dok Budućnost ulazi u formu polako, u posljednje tri utakmice su to i pokazali, pa će vjerovatno utakmica u srijedu biti veoma zanimljiva”, kazao je na kraju razgovora za Onogošt Vladan Giljen.
 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Fudbaleri Sutjeske u 26. kolu Meridianbet Prve crnogorske lige danas igraju protiv Dečića.