Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Hrabra igra i manjak sreće: Levski prekinuo Sutjeskin evropski san

sutjeska
Vladan Dragićević
  • Autor onogost.me
  • 06.07.2017. u 20:17

Ekipa Sutjeske i pored hrabre i veoma ofanzivne igre nije uspjela da savlada ekipu Levskog i izbori plasman u naredno kolo kvalufikacija za Ligu Evrope. Izabranici Nikole Rakojevića su pokazali veliku želju, naročito u drugom poluvremenu, ali je "plavima" nedostajalo sreće u završnicama napada, pa je utakmica na kraju završena 0:0. 

Prvi dio igre obilježila je oprezna igra oba rivala u kojoj je viđeno nekoliko prilika pred oba gola, ali su mreže ostale netaknute. 

Prvi do šanse dolaze igrači Sutjeske kada je Marković u 7. minutu bio u povoljnoj šansi ali je njegov šut izblokiran. Gosti iz Bugarske su do prve izgledne prilike stigli u 18. minutu, kada je Panajotov bio neprecizan, pošto je njegov šut završio iznad prečke. U 30. minutu utakmice Kovačević je sa distance pokušao da ugrozi gol bugarske ekipe, ali je Mitrev bez većih problema ukrotio njegov udarac. Najljepši momenat prvog poluvremena viđen je u 41. minutu kada je Goranov uputio sjajan šut ka golu Sutjeske, a Giljen na maestralan način intervenisao i spriječio vođstvo gostiju.

Prvi dio igre su obilježile i manje čarke na zapadnoj tribini između navijača dvije ekipe, ali je policija brzom intervencijom spriječila veći sukob.

Mnogo konkretnija igra u napadu ekipe Sutjeske obilježila je drugo poluvrijeme, kada su se prilike uglavnom ređale pred golom gostiju. Prva u ovom dijelu igre i najbolja šansa na utakmici za “plave” desila se u 63. minutu kada je šut Zarubice sa gol linije sklonio Jablonski. Isti igrač je nekoliko minuta kasnije opet bio u izglednoj prilici, kada je gađao pravo u golmana Mitreva.

Pred sam kraj meča dobru priliku je propustio Božović, kada je glavom šutirao preko gola gostiju.

Levski se u narednoj rundi sastaje sa splitskim Hadjukom, dok se Sutjeska sad okreće nacionalnom šampionatu.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Fudbaleri Sutjeske u 26. kolu Meridianbet Prve crnogorske lige danas igraju protiv Dečića.