Iza “Vemblija“ uspješna godina: Gostovanje Dinamu, saradnja sa Crvenom zvezdom

1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 09.01.2018. u 07:37

Da se u FK ”Vembli” radi marljivo i profesionalno dokazali su i aktivnosti i uspjesi u godini za nama - klub je prošao ozbiljne turnire i takmičenja u kojima su članovi stekli dragocjena iskustva.

Trener Marko Matović, koji od osnivanja vodi klub uspostavio je sistem rada na kojem bi se mogle ugledati i škole fudbala sa mnogo većom tradicijom. Matović je u razgovoru za naš portal istakao zadovoljstvo prije svega načinom rada i odnosom dječaka koji treniraju, a i ukazanim povjerenjem iz regiona koji je pokazano kroz pozive mladom nikšićkom klubu da bude gost velikim fudbalskim centrima.

“Izuzetno sam zadovoljan radom i odnosom dječaka prema obavezama. U godini koja je iza nas imali smo niz zapaženih uspjeha i sve sa ciljem da ta djeca što prije osjete nešto što ih čeka u budućnosti. Što se tiče naših gostovanja, prvo smo bili na turniru u Beogradu početkom prošle godine na kojem su dječaci prikazali odlične igre i plasirali se u polufinale, a kasnije osvojili treće mjesto, a na istom turniru Matija Abazović je uvršten u idealni tim. Nakon toga osvojeno je i drugo mjesto u Đetić ligi za 2007. godište, i kao šlag na torti uslijedilo je gostovanje fudbalskom velikanu sa ovih prostora NK Dinamo Zagreb. To je bilo gostovanje iz kojeg su većina dječaka i roditelja, a i ja kao trener, izvukli jako lijepe pouke i uspomene”, istakao je Matović.

U minuloj godini postignuta je i saradnja sa velikanom srpskog fudbala FK Crvena Zvezda, što je još jedan podstrek za nikšićki tim, a pored toga što će FK “Vembli” postati i zvanično filijala bivšeg šampiona Evrope, klub u 2018. takođe ima u planu da, još više nego što je to bio u prošloj godini, bude aktivan.

“Planovi za ovu godinu su još veći i zahtjevniji. Očekuje nas turnir u Antaliji krajem marta, liga pjetlica, đetić liga, turnir u Bugarskoj i još mnogo mnogo toga. Što se tiče saradnje sa FK Crvena zvezda, tačno je da sam zvanično postao član skauting službe i to predstavlja veliku čast i obavezu za mene, kao i priznanje za sav dosadašnji rad, kako moj, tako i svih dječaka koji su prošli kroz moj trenažni process. Zvanično postajemo filijala beogradskih crveno-bijelih u februaru mjesecu kada će biti potpisan ugovor na stadionu “Rajko Mitić” u prisustvu novinara i zvaničnika kluba”, navodi Matović.

Klub nije mnogo odmarao ni tokom novogodišnjih praznika, pa su članovi “Vemblija” već započeli takmičenje na Dadex kupu u Podgorici na kojem već tradicionalno uzimaju učešće.

“Turnir u Podgorici, na kojem smo odigrali prve utakmice, trajaće sedam dana, a za turnir smo prijavili 2006. i 2008. godište. Posle prvog dana takmičenja ekipa 2006. godišta  je upisala pobjedu sa ubjedljivih 7:0 protiv Ilariona, dok su dječaci dvije godine mlađi poraženi od Vinera 6:5. Mogu da istaknem da se radi o odličnom turniru na kojem učestvujemo već četiri godine zaredom”, zaključio je Matović u razgovoru za Onogošt.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Fudbaleri Sutjeske igrali su neriješeno u gostima sa Arsenalom 2:2, u utakmici 18. kola domaćeg šampionata.
Fudbaleri Sutjeske danas će igrati protiv Arsenala u okviru 18. kola šampionata Crne Gore.
Službenici Uprave policije će, prije početka, za vrijeme trajanja i nakon završetka snimati fudbalsku utakmica između FK “Arsenal” iz Tivta i FK “Sutjeska” iz Nikšića, koja će se odigrati u subotu 3. decembra u 14 časova, na stadionu FK “Grbalj” u Radanovićima.