Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Kraj Bistrice i Gorice Donje

  • Autor onogost.me
  • 12.07.2022. u 11:59

Fudbal kao sport je dokaz kako su čuda moguća. I ne samo moguća nego i poželjna. Naši heroji iz 2019. Kojašević, Šofranac, Giljen i svi ostali redom su nam priredili nezaboravnu noć i snove pretvorili u stvarnost i dokazali nam da su i oni sposobni da stvaraju čuda.  

Floskula da se fudbal igra zbog navijača te noći je imala smisla, te noći ih je bio pun stadion, te noći su i oni učestvovali u stvaranju istorije…

Nakon eliminacije Slovana i odlične partije protiv Apoela u Nikšiću slijedi  „domaćinstvo“ Sutjeske u Podgorici protiv Linfilda.

Malo je ko tada mogao očekivati da se u Nikšiću naredne tri godine neće igrati evropske utakmice

Trošnu zapadnu tribinu zamijenila je modernija, veća, ali ne dokraja završena. Iako je završetak radova planiran za januar 2021. ona još uvijek nije završena. Zabrinjava činjenica da se na njoj odavno ništa i ne radi.

“Na osnovu sugestija UEFA, tražili su povećanje kategorije stadiona. Kao posledica promjene projekta pojavili su se nepredviđeni radovi koji su uticali na povećanje cijene realizacije ovog značajnog objekta. Novi projekat donio je znatne izmjene, prvenstveno na instalacijama jake i slabe struje, kao i na dijelu termotehničkih instalacija i građevinsko-zanatskih radova” , pojasnio je nedavno prvi čovjek grada, Marko Kovačević.

Za nepredviđene radove Uprava javnih radova priprema tender od kojeg zavisi nastavak radova na tribini.

Na stranu što nas svako “domaćinstvo” u Gorici košta više hiljada eura, nije to poenta ove priče, ali i taj podatak neka stoji.

U međuvremenu, navijači Sutjeske odomaćili su se u Donjoj Gorici.

Navijaće se i večeras punim plućima, a moglo je još jače, glasnije. Da je kraj Bistrice neko možda malo više vodio računa bili bi navijači onaj famozni 12. igrač, jer nije to isto kad nijesi kod kuće, kad iz grla grmi, a huk sa tribina nosi. Večeras ste momci ipak 11 na 11.

Ipak, srećno “Plavi”, večeras i uvijek, ma đe igrali!

 

Komentar: Redakcija portal Onogošt

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Posljednje kolo Prve crnogorske fudbalske lige pred reprezentativnu pauzu igra se danas, a obilježoće ga najveći derbi crnogorskog fudbala - Sutjeska će u 11. kolu u kraj Bistrice dočekati Budućnost.
Iz NVO Fondacija Volonteri Crne Gore pozvali su sve ljubitelje sporta i humanosti na najveći crnogorski fudbalski derbi, utakmicu FK Sutjeska Nikšić - FK Budućnost Podgorica, u nedjelju, 5. oktobra.