Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Marković i Ćetković: Pametno i strpljivo do cilja

markovic
FK Sutjeska
  • Autor onogost.me
  • 17.04.2019. u 13:43

Fudbaleri Sutjeske napravili su dobru uvertiru pred prvi meč polufinala Kupa Crne Gore koji je na programu u četvrtak sa početkom u 18h u Podgorici.

Izabranici Nikole Rakojević su ubjedljivo savladali Mornar i Lovćen, održali pet bodova više u odnosu na Podgoričane na sedam kola prije kraja šampionata, a sada žele rezultat koji bi im davao za pravo da se nadaju plasmanu u finale posle revanša koji se igra u Nikšiću.

Junak Sutjeske i heroj navijača ovoga kluba, Božo Marković koji je protiv Budućnosti u derbiju prije nešto više od deset dana postigao gol u zaostavnom vremenu za konačnih 2:2, za ostanak Nikšićana na plus pet u borbi za titulu, očekuje teške i neizvjesne duele.

„Uvijek je teško i neizvjesno kada igramo protiv Budućnosti. Po pravilu, odlučuju nijanse. Vjerujem da će tako biti i ovoga puta. U dobroj smo formi, odigrali smo zaista jako dobro protiv Lovćena. Dominirali smo od prvog do posljednjeg minuta, postigli četiri gola. U dobrom rasploženju, sa mnogo samopouzdanja krećemo u Podgoricu. Ne smijemo da ponovimo greške iz prošlog duela, kada smo katastrofalno počeli i brzo primili dva gola. Moramo da budemo fokusirani i pametni. U tom slučaju, pozitivan rezultat neće izostati, a ne treba ni jednog trenutka zanemariti da revanš igramo pred našim navijačima. Moramo da budemo pametni i hrabri“, naglasio je za Sport Klub Božo Marković koji je u golgeterskoj seriji.

Božo Marković je posle zlata vrijednog gola protiv Budućnosti, postigao i dva gola protiv Lovćena, a u Budućnosti imaju razloga da strahuju i od Marka Ćetkovića koji je u posljednjem derbiju koji je odigran u Podgorici, posle sjajnog solo prodora, postigao gol za TV špice.

„Slažem se sa Markovićem, da nas očekuje težak i neizvjestan dvomeč kao i da će nijanse dati odgovor na pitanje ko će igrati u finalu, ko će se boriti za trofej u Kupu. Blaga prednost je na našoj strani jer se revanš igra u Nikšiću, a fudbaleri Budućnosti su objektivno pod većim pritiskom u odnosu na nas. U prvom meču kao i svi u timu očekujem pozitivan rezultat, a svi želimo gol u mreži Budućnosti, jer u meču koji slijedi, svaki gol vrijedi duplo. Moramo da odigramo pametno i hrabro, ako želimo, a želimo u finale“, naglasio je za Sport Kluba, Marko Ćetković koji je prošle sezone sa ekipom Mladosti (koja se sada zove OFK Titograd) osvojio Kup Crne Gore.

Utakmica između Budućnosti i Sutjeske igra se u četvrtak sa početkom u 18 časova, a meč je pomjeren za jedan dan zbog trećeg meča finalne serije plej-ofa u košarci između Budućnosti i Crvene zvezde. U drugom polufinalnom paru, za plasman u finale boriće se Lovćen i OFK Petrovac.

 

Izvor: Sport Klub

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na šest kola od kraja Meridijan Prve Crnogorske fudbalske lige, fudbaleri Sutjeske zaostaju pet bodova za vodećim dvojcem, Dečićem i ekipom Budućnosti, a danas će u okviru 31. kola pokušati da pobijede Jedinstvo i zadrže šanse za neko od prva dva mjesta.
Uoči meča 30. kola Prve fudbalske lige Crne Gore između Arsenala i Sutjeske u Tivtu došlo je do incidenta u kojem su učestvovali navijači tima iz Nikšića, javlja Radio Tivat.