Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Marković pred derbi: Sutjeska je jak kolektiv, uz pune tribine do pobjede

22155477_10154924381857727_1448912871_n
FK Sutjeska
  • Autor onogost.me
  • 30.09.2017. u 06:04

Ekipa Sutjeske sa do sada učinjenim u ovoj sezoni može da bude i te kako zadovoljna. Nikšićki prvoligaš je pružio solidne partije na evropskoj sceni protiv  Levskog, naročito na svom terenu, gdje je pokazao da može da parira ozbiljnim evropskim timovima.

 U fudbalskom šampionatu Crne Gore nakon osam kola drže lidersku poziciju, a u Kupu su u odbranu trofeja krenuli na najbolji mogući način, eliminisavši Rudar lakše nego što se očekivalo.

Tim je u odnosu na prošlu sezonu pojačan sa nekoliko novih igrača, a jedan od onih koji je pokazao da je pravi  potez uprave, je napadač Božo Marković koji je u redove “plavih“ stigao iz Čelika. Marković je u prvenstvu postigao tri gola, što je najbolji učinak jednog igrača Sutjeske, a jedini gol u dvomeču sa bugarskim predstavnikom upravo je njegovo djelo.

Sutjeska je do prvog mjesta došla nakon pet pobjeda i tri remija, a i jedini su tim koji u dosadašnjem dijelu šampionata nije pretrpio poraz.

“Mislim da je sve do sada učinjeno bilo zaista dobro, a jedino smo možda mogli bolje da odigramo protiv Dečica i ostvarimo pobjedu. Ipak ukupno gledano, zajedno sa utakmicama osmine finala u Kupu Crne Gore gdje branimo trofej, moramo biti zadovoljni. I dalje smo lideri i nadam se da ćemo biti i tokom, kao i posle reprezentativne pauze”, kazao je prvotimac Sutjeske za portal Onogošt.

Sigurno da je ovim rezultatima doprinio i učinak Markovića, koji je i u redovima gradskog rivala prošle sezone bio udarna igla, čime je i privukao pažnju prvoligaša iz komšiluka. Ipak, napadač lidera prvenstva ispred ličnog učinka u prvi plan stavlja rezultat ekipe.

“Zadovoljan sam postignutim, ali uvijek može bolje. Ipak, pristao bih i na to da bilo ko od saigrača postigne gol, samo da ekipa upiše pobjedu jer mi smo zaista jak kolektiv, tako da neko uvijek iskoči i donese rezultat. Imamo sjajne igrače na svim pozicijama, kako u napadu tako i u odbrani,”otkriva Marković u čemu je snaga njegove ekipe.

Sigurno da su ekipi nakon dobrih rezultata porasle ambicije i možda se već sad kuje plan za napad na treću titulu u istoriji kluba, ali i ako ta želja postoji nakon osam kola, u klubu su svjesni da je liga duga i da nijedna ozbiljna ekipa ne razmišlja na taj način u ovoj fazi prvenstva.

“Rano je zaista pričati o tome. Za nas je tek prvenstvo počelo i imamo dogovor kojeg se držimo, a to je samo utakmica po utakmica, pa svakom meču pridajemo istu važnost, tako da nema lakih i teskih i svaka je kao finale. Nadamo se da ćemo nastaviti kao i do sada, ali ponovo kažem prvenstvo je tek počelo, tako da je sve otvoreno do kraja”, ističe Marković.

Prije pauze zbog obaveza reprezentacije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, ekipu Nikole Rakojevića očekuje sigurno najteži meč u dosadašnjem dijelu sezone, duel koji predstavlja najveći derbi crnogorskog fudbala, što je ujedno i idealna prilika da ljubitelji fudbala u Nikšiću dođu u nedjelju na Gradski stadion u što većem broju.

“Ovo će biti tek prvi od četiri derbija sa ekipom Budućnosti u šampionatu i još postoji mogućnost da igramo u kupu. Svakako da očekujemo izuzetno težak meč, jer Budućnost uz Mladost ima najjači tim u ligi. Mi ćemo sigurno uraditi sve što je do nas da slavimo, a nadam se da ćemo biti pravi i da ćemo ostvariti pobjedu, ali ponavljam to će biti veoma teško, jer Budućnost igra odlično u odbrani, a u napadu ima sjajne pojedince. Nadam se lijepom vremenu i što većoj posjeti stadionu, jer vjerujem da će uz naše vjerne ‘vojvode’ tribine biti popunjene”, i da će nam tako publika pomoći da dođemo do željenog rezultata”, kazao je na kraju razgovora za naš portal Marković.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

U najvećem derbiju crnogorskog fudbala, Sutjeska i Budućnost pod Goricom remizirali su rezultatom 2:2.