Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Mreže mirovale u derbiju

slika_3
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 23.02.2016. u 19:25

Fudbaleri Sutjeske su u poslednjem meču 18. kola odigrali bez golova u gostima, protiv ekipe Budućnosti. Na stadionu pod Goricom viđena je nezanimljiva igra, u kojoj su rivali stvorili po par šansi, koje napadači nijesu uspjeli realizovati.

Derbi kola nije opravdao svakako taj epitet, a u večerašnjem meču su se jedino istakli golmani, koji su sa par intervencija uticali da rezultat ostane 0:0. 

Prvih četrdeset i pet minuta obilježila je slaba igra, gdje su domaći fudbaleri za nijansu bili dominantniji rival. Odbrane nijesu mnogo strahovale od protivničkih napadača, a zabilježene su svega dvije prilike. Prvo je u 23. minutu Budućnost imala priliku preko Raspopovića, ali je Ličina odličnom intervencijom sačuvao svoj gol. Nedugo zatim, u 27. minutu, istakao se i golman Budućnosti Ljuljanović, kada je odbranio šut Vukovića sa ivice šesnaesterca.

Sutjeska je odmah na početku drugog dijela igre stvorila priliku za gol. Vuković je centrirao sa desne strane za Kordića, koji je gađao glavom, ali je Tomković intervenisao na vrijeme i izbacio loptu u korner. Domaća ekipa se revanširala novom prilikom, kada je iskusni Đalović, poslije kornera koji je izveo Radunović, glavom zakačio loptu, a Ličina krajnjim naporom sačuvao svoj gol. Poslednja šansa na utakmici viđena je u 89. minutu, kada je igrač Budućnosti Seratlić, sa ivice šesnaesterca šutirao, ali je njegov šut završio pored desne stative gola Sutjeske.

Ovim remijem prekinut je niz od pet uzastopnih pobjeda Budućnosti na svom terenu, dok je Nedovićeva ekipa osvojila veoma značajan bod na veoma teškom gostovanju. 

U ostalim mečevima 18. kola Prve crnogorske Telekom fudbalske lige postignuti su sledeći rezultati:

Grbalj – OFK Petrovac 4:1

Iskra – Zeta 1:0

Mornar – Mladost 2:0

Rudar – Lovćen 1:1

Dečić – Bokelj 0:1

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na šest kola od kraja Meridijan Prve Crnogorske fudbalske lige, fudbaleri Sutjeske zaostaju pet bodova za vodećim dvojcem, Dečićem i ekipom Budućnosti, a danas će u okviru 31. kola pokušati da pobijede Jedinstvo i zadrže šanse za neko od prva dva mjesta.
Uoči meča 30. kola Prve fudbalske lige Crne Gore između Arsenala i Sutjeske u Tivtu došlo je do incidenta u kojem su učestvovali navijači tima iz Nikšića, javlja Radio Tivat.