Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikolić presudio Rudaru sa bijele tačke

14285150_10153848182322727_1034347510_o
Darko Bulatović
  • Autor onogost.me
  • 11.09.2016. u 18:22

U posljednjem meču šestog kola Telekom Prve crnogorske fudbalske lige, Sutjeska je na svom terenu savladala ekipu Rudara rezultatom 1:0 i upisala ukupno treću pobjedu u ovogodišnjem šampionatu. 

Ekipa Nebojše Jovovića je do pobjedonosnog gola došla u 26. minutu, kada je sa bijele tačke bio precizan kapiten "plavih", Jovan Nikolić, koji je postigao svoj drugi gol u sezoni. Najstrožu kaznu za domaću ekipu je izborio Brazilac Žildemar, koji je povučen sa leđa u protivničkom šesnaestercu, pošto je prethodno oduzeo loptu odbrambenim igračima Rudara, što je bio i odlučujući momenat u večerašnjem susretu. Penal je uslijedio kao kazna, pošto su Pljevljaci do tada bili bolji rival, kada nijesu uspjeli da iskoriste dvije izgledne prilike.

U nastavku meča Rudar je imao inicijativu u većem dijelu igre, dok su domaći čuvali svoj gol i iz kontre pokušavali da ugroze Pljevljake. Najveća prijetnja za gol gostiju je bila sredinom drugog dijela, kada se Igor Ivanović našao oči u oči sa Milošem Radanovićem, koji je iz ove situacije izašao kao pobjednik, pa je rezultat ostao nepromijenjen. Novo uzbuđenje u šesnaesteru Rudara je viđeno u 70. minutu, kada se Žildemar, nakon asistencije Nikolića našao u odličnoj poziciji za gol, ali je jedan odbrambeni igračgostiju omeo Brazilca i u poslednjem trenutku izbacio loptu u korner. Start defanzivca Rudara je bio na granici dozvoljenog, što je moglo dovesti do drugog jedanaesterca za "plave". Ipak je rezultat do kraja ostao nepromijenjen, pa su domaći igrači zadovoljniji napuštili teren stadiona kraj Bistrice.

Sutjeska nakon ovog trijumfa ima 10 bodova i na diobi je četvrtog i petog mjesta na tabeli sa ekipom Petrovca. Sa druge strane, ekipa iz Pljevalja ostaje na desetoj poziciji sa svega pet osvojenih bodova.

Naredni meč ekipa Sutjeske igra 17. septembra u Tuzima, protiv domaće ekipe Dečića.

U ostalim mečevima šestog kola postignuti su sljedeći rezultati:

Grbalj - Jedinstvo 1:0

Lovćen - Petrovac 0:1

Mladost - Iskra 0:0

Bokelj - Budućnost 2:2

Zeta - Dečić 0:1

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Nakon prve pobjede u šampionatu, Sutjeska ''juri'' nove bodove na domaćem terenu protiv barskog Mornara.
Fudbalska reprezentacija Crne Gore neće 9. septembra protiv Velsa, u meču 2. kola Lige nacija, moći da igra na stadionu pod Goricom, koji je zbog katastrofalnog stanja terena pod suspenzijom već skoro mjesec dana dana i koja nije skinuta ni nakon posljednje Uefine inspekcije.
Sutjeska je savladala Bokelj na Stadionu pod Vrmcem rezultatom 3:0 u susretu 5. kola Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige.