Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

OFK Nikšić pobjeda službenim razultatom, Ibar odgovoran za prekid utakmice

  • Autor onogost.me
  • 25.05.2022. u 11:49

Utakmica drugog kola baraža za ulazak u Drugu crnogorsku fudbalsku ligu između Ibra i OFK Nikšića registrovana je službenim rezultatom (3:0) u korist Nikšićana, saopštila je Komisija za takmičenje Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG).

Odluka je donijeta na osnovu člana 53, stav 1 Pravilnika o fudbalskim takmičenjima FSCG.

Utakmica je u ponedjeljak prekinuta u 65. minutu kod vođstva gostiju (1:0). U tom trenutku navijači Ibra su prvo zapalili baklje, a onda utrčalli na teren i počeli da jure fudbalere OFK Nikšića. Povrede je zadobilo sedam gostujućih igrača saopštila je Komisija za takmičenje, koja je juče održala sjednicu povodom ovog incidenta.

“Na osnovu Zapisnika sa utakmice, Komisija za takmičenje utvrdila je da su u 64. minutu utakmice, nakon postizanja pogotka za OFK Nikšić, domaći navijači „Gazije“ na svom dijelu tribine upalili 20-ak baklji, koje su ubacili u teren. S obzirom na to da se tada na terenu, zbog upaljenih baklji, pojavila velika količina dima, glavni sudija utakmice je, uz sugestiju delegata i četvrtog sudije, zaustavio utakmicu dok se baklje ne uklone sa terena od strane organizatora utakmice. U tom trenutku na terenu je bila značajno smanjena vidljivost od zapaljenih baklji, kada u 65. minutu utakmice, dok traje prekid, više destina navijača „Gazija“ sa tribina ulaze u teren. U opštoj gužvi i jurnjavi po terenu, u fizičkom obračunu i nasilničkom ponašanju navijačke grupe „Gazije“, prema riječima službenih predstavnika gostujućeg kluba, tjelesne povrede u tuči zadobilo je sedam igrača OFK Nikšić”, saopštila je Komisija za takmičenje FSCG.

Komisija je saopštila da su, na osnovu gore navedenih informacija kao i ostalih činjenica konstatovanih u zapisniku, “prekid utakmice izazvali domaći navijači „Gazije“, te da je domaćin FK Ibar odgovoran za prekid utakmice.”

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Uoči meča 30. kola Prve fudbalske lige Crne Gore između Arsenala i Sutjeske u Tivtu došlo je do incidenta u kojem su učestvovali navijači tima iz Nikšića, javlja Radio Tivat.
Fudbaleri Arsenala pobijedili su Sutjesku 1:0 u posljednjem meču 30. kola Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige.
Fudbaleri Sutjeske danas gostuju Arsenalu u 30. kolu MeridianBet Prve crnogorske fudbalske lige.