Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Pivljanin vodi jedan od najboljih klubova u Gani i ne razmišlja o povratku u Crnu Goru

11008587_921468104584285_4448099161351099202_o-768x774
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 09.02.2021. u 08:32

Zaljubljenici u fudbalsku igru već decenijama znaju da je Gana jedna od najozbiljnijih fudbalskih reprezentacija sa tla Afrike i redovan učesnik Svjetskih prvenstava na kojima često zna da prebrodi grupnu fazu i nađe se tamo gdje mnoge selekcije sanjaju da budu.

Baš u Gani, crnogorski trener Milisav Bogdanović, našao je svoj posao i tu već godinama radi i pomaže tamošnjim mladim igračima da stasavaju u ozbiljna fudbalska imena koja kasnije svoje karijere grade po Evropi i širom svijeta.

Bogdanović, rodom Pivljanin, vodi Bekem junajted koji je jedan od najboljih klubova u toj zemlji i trenutno u samom vrhu Premijer lige Gane.

“Davno još 1979. sam počeo u Libiji, zatim ide Tunis, Alžir, onda “crna Afrika”, Kamerun, Gabon, Obala Slonovače i evo 12 godina u jednom klubu u Gani”, počinje priču za Indirekt crnogorski stručnjak.

Odluka da ode daleko od svoje zemlje nije bila laka, ali…

“Posle nestanka moje Jugoslavije sve mi se skupilo i eto nastavio sam po zemljama Afrike koje su veliki prijatelji naše zemlje, tako da nikada nijesam osjetio tu nostalgiju. Normalno, porodica i rođaci su u Crnoj Gori tako da mi to nedostaje, a najviše moja Piva”, kaže Bogdanović.

Kako ističe naš trener, na život u Gani se navikao, pa povratak u domovinu sada nije u planu.

“Za povratak u rodnu zemlju ništa ne planiram, djeca su mi na Malti, a u Crnu Goru dolazim ponekad. Definitivni povratak ne, ovdje sam kupio kuću, imam neka svoja zanimanja pored lopte tako da ostajem tu. Pored toga imam i državljanstvo Gane tako da imam tu sve privilegije“, kazao je trener Bekema.

Njegov klub je, kao što smo već rekli, jedan od vodećih u Gani i Bogdanović je zadovoljan svojim radom.

“Što se tiče moga kluba, sa sportske strane sam zadovoljan, lideri smo u Premijer ligi, sa 19 bodova sa još jednim klubom tako da dobro ide. Što se tiče finansijske strane manje više to nije kao u Evropi, ali svi smo zadovoljni“, zaključio je Bogdanović.

Klub našeg sagovornika osnovan je 1966, a jednom je u istoriji osvojio FA Kup Gane i to u sezoni 2015/16.

Izvor: Indirekt.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Sutjeska se vraća iz Bijelog Polja bez bodova, pošto je u devetom kolu Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige poražena od domaćeg Jeidnstva rezultatom 2:0.
Na Gradskom stadionu u Bijelom Polju Sutjeska će gostovati Jedinstvu u okviru devetog kola Meridianbet Prve crnogrske fudbalske lige.
Fudbaleri Sutjeske vezali su četiri meča bez poraza u MeridianBet Prvoj crnogorskoj fudbalskoj ligi, a taj niz pokušaće da nastave sjutra (16) protiv Jedinstva u Bijelom Polju.