Autor: onogost.me
Foto: FSCG
09:41
23.9.2018.

Poleksić završio karijeru: Davao sam uvijek zadnji atom snage

Bivši golman Sutjeske i crnogorske reprezentacije, Vukašin Poleksić odlučio je da završi igračku karijeru, a tu odluku objavio je i na svom instagram profilu.


Preko godinu dana se borio sa povredom, koja je na kraju i uticala da naš sugrađanin donse ovakvu odluku. 

“Želio bih ovim putem da obavijestim sve moje fanove, navijače, ljude koji vole našu reprezentaciju da je došao momenat koji sam odlagao i nisam želio ovako rano da dođe. Više neću aktivno braniti, od danas kreće novo poglavlje u mom životu. Zahvaljujem se porodici, svim iskrenim i godinama vjernim navijačima na bezuslovnoj podršci svih ovih godina kojih sam prisutan. Nikad nisam bio top kvalitet ali sam uvijek davao zadnji atom snage u bilo kojem klubu u kojem sam branio. A reprezentacija je nešto drugo, nešto sveto koje ću nositi u srcu dok sam god živ. Za nju sam uvjek bio spreman da dam sve što imam, za našu svetu državu i grb. Hvala svim selektorima, hvala gospodinu Dejanu Savićeviću i Momiru Đurđevcu na ogromnoj podršci kada mi je bilo najteže. Hvala svim saigračima godinama u reprezentaciji. I naravno, najveće hvala mojoj supruzi i sinu Milošu zbog kojih sav ovaj uspjeh i trud ne bi bio moguć… Krećem u novi izazov i nadam se u bolje sjutra za naš fudbal pa makar i 10 odsto ako uspijem da doprinesem… Voli vas vaš Vukašin Poleksić i nedostajacete mi…”, napisao je Vukašin na svom instagram profilu.

Osim za "plave" u karijeri je još nastupao za  italijanski Leće, a potom i za mađarske timove, Tatabanju, Debrecin, Kečkemet, Vašaš i Bekeščab.

Bio je golman prvog crnogorskog tima, a za reprezentaciju je branio deset godina i upisao 38 nastupa.

Ostale vijesti iz kategorije