Autor: onogost.me
Foto: FSCG
19:14
11.6.2021.

Prva liga kreće 24. jula, drugoligaši 15. avgusta

Petnaesta sjednica Izvršnog odobra Fudbalskog saveza Crne Gore za mandatni period 2017-2021 održana je danas u Kući fudbala u Podgorici.


Izvršni odbor jednoglasno je prihvatio izvještaje komisija o proljećnjoj polusezoni u svim stalnim takmičenjima koja su u nadležnosti FSCG. Na sjednici je odata zahvalnost klubovima na ulaganju maksimalnih napora da se u teškim uslovima pandemije COVID-19 odigraju sve zakazane utakmice a takmičenja završe u planiranim terminima.

Na sjednici je usvojen i kalendar takmičenja za jesenji dio sezone 2021/2022 – takmičenje u Telekom 1. CFL počinje 24. jula, dok će se prvo kolo Druge lige odigrati 15. avgusta.

Prihvaćen je i Izvještaj o finansijskom poslovanju FSCG za 2020. godinu i isti je proslijeđen Skupštini na usvajanje. Prethodni period su obilježila velika ulaganja u infrastrukturu  i direktna finansijska pomoć klubovima kako bi se u značajnoj mjeri ublažile posljedice koje je sa sobom donijela pandemija COVID-19. Danas je usvojen predlog da reviziju finansijskog poslovanja Fudbalskog saveza Crne Gore za 2021. i 2022. godinu obavlja revizorska kuća „EuroREV“ iz Podgorice, i on će takođe biti proslijeđen Skupštini na usvajanje.

Na sjednici je usvojen i predlog Propozicija Telekom 1. CFL koje definišu promjenu pravila za igrače mlađe od 21 godine, pa će od sezone 2021/22 u klubovi imati obavezu da tokom cijelog meča na terenu imaju jednog igrača mlađeg od 21 godinu na dan odigravanja utakmice i jednog igrača rođenog 2000. godine ili kasnije. Takođe, usvojen je i predlog izmjena Pravilnika o fudbalskim takmičenjima, Pravilnik o statusu trenera i izmjene i dopune Pravilnika o registraciji, statusu i transferu igrača Fudbalskog saveza Crne Gore.

Na današnjoj sjednici Izvršni odbor uvažio zahtjeve više klubova za ulaganje u infrastrukturu, što će značajno poboljšati ambijent u kojima treniraju i odigravaju utakmice.

Izvršni odbor je utvrdio konačni Dnevni red Izborne Skupštine FSCG koja će se održati 30.06.2021. godine u Podgorici.

Ostale vijesti iz kategorije