Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Prvi dueli eliminacione faze: Južnoamerikanci protiv Evropljana

mun
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 30.06.2018. u 08:16

Nakon dana pauze danas se utakmicama osmine finala nastavlja takmičenje na 21. Svjetskom prvenstvu.

Već na startu eliminacione faze imamo pravi derbi, u kojem će igrati dva bivša svjetska prvaka Argentina i Francuska, dok će se u večernjem terminu sastati osvajač prvog pehara na Mundijalu i aktuelni prvak Evrope, Urugvaj i Portugal.

16.00h Argentina – Francuska

Put do pakla i nazad prošli su Sampaoli i njegovi izabranici u grupnoj fazi takmičenja. Nakon poraza od Hrvatske svi su ih bili otpisali, a već su u domaćoj javnosti bili postavljeni na stub srama. Talija im se potom okrenula, proradila je glavna zvijezda ekipe, Leo Mesi i savladana je Nigerija, a i pobjeda Hrvata nad Islandom išla im je u prilog. Sa druge strane Francuzi su imali mirniji put do druge faze. Nijesu okazali neku igru u ta tri susreta koji su više bili za izbjegavanje, a naročito posljednji protiv Danske, jedini na ovom Mundijalu na kojem su mirovale mreže. Osmina finala je skroz druga priča, tako da sve učinjeno do tada može lako da padne u vodu, a posebno u ovom slučaju gdje nas sigurno očekuje neizvjestan duel.

20.00h Urugvaj – Portugal

Urugvajci su u grupi pokazali kakav potencijal kao tim posjeduju iako nimalo lako nijesu izlazili na kraj sa Egiptom i Saudijskom Arabijom. Međutim, u susretu sa domaćinom, koji je odlučivao o prvom mjestu u grupi, prevagu je donio kvalitet pojedinaca koji je na strani fudbalera “Urusa”. Portugal je zajedno sa Španijom pružio do sada najljepšu partiju Mundijala, a u tom meču briljirao je  Kristijano Ronaldo. Ipak, šampion Evrope se namučio i u duelima sa Marokom, kao i sa Iranom, od kojeg umalo nije poražen. Sve u svemu očekuje nas još jedan neizvjestan duel u kojem su rivali na jednoj strani južnoamerička reprezentacija, a na drugoj ekipa iz Evrope.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na šest kola od kraja Meridijan Prve Crnogorske fudbalske lige, fudbaleri Sutjeske zaostaju pet bodova za vodećim dvojcem, Dečićem i ekipom Budućnosti, a danas će u okviru 31. kola pokušati da pobijede Jedinstvo i zadrže šanse za neko od prva dva mjesta.
Uoči meča 30. kola Prve fudbalske lige Crne Gore između Arsenala i Sutjeske u Tivtu došlo je do incidenta u kojem su učestvovali navijači tima iz Nikšića, javlja Radio Tivat.