Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Radojičić: Zadovoljan sam sklopljenim timom, ne bježimo od uloge favorita

3f9f1640-9c7e-494e-9a61-022a64ba88de
FK Sutjeska
  • Autor onogost.me
  • 14.08.2020. u 05:58

Za fudbalere Sutjeske nova sezona zvanično će početi sjutra kada će u okviru 1. kola domaćeg šampionata u Nikšiću ugostiti ekipu Petrovca.

„Plavi“ u nešto izmijenjenom sastavu i sa novim trenerom kreću u nove pohode na tri fronta, a ciljevi ostaju isti kao i prethodnih sezona – borba za pehare na domaćoj sceni i što duže se zadržati u Evropi.

Kraj Bistrice su u ljetnjem prelaznom roku stigli Milivoje Raičević, Filip Mitrović, kao i povratnici Nikola Stijepović i Admir Adrović, a ugovori su produženi sa Markom Ćetkovićem, Damirom Kojaševićem, Božom Markovićem, Stefanom Cicmilom, Darkom Bulatovićem, Draganom Grivićem i Novicom Erakovićem.

Tokom pripremnog perioda “plavi” su odigrali četiri utakmice, u kojima su upisali isto toliko pobjeda i to bez primljenog gola, a prikazanim je zadovoljan novi šef stručnog štaba Dragan Radojičić.

“Apsolutno sam zadovoljan pripremnim periodom, kako su momci radili i kako su sve prihvatili i zaista im odajem priznanje na učinjenom u tom periodu”, ističe Radojičić u razgovoru za portal Onogošt, dodajući da su se povratnici, ali i novajlije vrlo lako i brzo uklopili.

“To su momci koji su birani na taj način da se uklope i sa igračke i sa ljudske strane. Išli smo na tu varijantu, da se uz kvalitetan rad i uz njihovo davanje maksimuma na terenu, stvori atmosfera koja će uticati da se stvaraju pozitivni rezultati, tako da u potpunosti mogu biti zadovoljan sklopljenim timom”, navodi Radojičić.

Prvi zadatak pred ekipom je postaljen, a to je bodovi u prvenstvenom duelu sa Petrovcem i trenutno su sve misli okrenute samo ka tom duelu.

“Prvenstveno se razmišlja o prvenstvu, odnosno o prvoj utakmici. Treba da preskočimo prvu stepenicu, da riješimo prvi korak, da damo sve od sebe i da osvojima ta prva tri boda koja su od velikog značaja. Jesmo favoriti i ne bježimo od toga. Ova ekipa mora da bude favorit. Tako da mi moramo da uložimo maksimum napora da dobijemo taj meč, a svakom ko unaprijed upisuje bodove to može da mu se obije o glavu. Ja sam siguran da će momci to shvatiti na pravi način, jer samo davanjem maksimuma može da se garantuje rezultat”, kazao je trener “plavih”.

Želja navijača i ljubitelja fudbala u gradu pod Trebjesom je da se i ove sezone osvajaju trofeji, ali je strateg aktuelnog vicešampiona oprezan sa obećanjima i prognozama.

“Apsolutno nema potrebe sada pričati o dometima u sezoni. Naši dometi su visoki, ali to će morati da se vidi i na terenu koliko su visoki. Mi prvenstveno treba da pariramo ekipi Budućnosti, jer mislim da je razlika od dvadesetak  bodova iz prošle sezone zaista nerealna i sa te strane očekujem reakciju mojih momaka. Imamo tu još nekoliko kvalitetnih timova u ligi. Prije svega mislim na Iskru koja je sklopila odličan tim i ima metod rada na duge staze. Zatim jedna Zeta, koja je mlada i polenta ekipa. Isto tako Petrovac, ekipa koja je dobila dosta utakmica u drugom dijelu prvenstva. Titograd koji se pojačao i koji je najavio neke visoke ambicije, kao i Podgorica koja ulaže velika sredstva u formiranju tima, tako da mislim da će prvenstvo biti mnogo neizvjesnije u odnosu na prošlu sezonu”, ističe naš sagovornik.

Svakako da se sa nestrpljenjem očekuju novi evropski izazovi, a prva prepreka je Borac iz Banjaluke koji će biti domaćin “plavima” 27. avgusta. Radojičić je kazao da u tom meču motiv mora biti ogroman jer su evropske utakmice rijetka prilika koja može donijeti dosta benefita svima.

“Analiziraćemo Borac i igračima ćemo prezentovati sve na dlanu. Oni će imati kompletnu analizu i ekipe i pojedinaca. Nametnućemo stil igre koji bude odgovarao za tu utakmicu, a imamo vremena da se fokusiramo za taj susret, ali za nekom posebnom pripremom neće biti potrebe. Motiv mora biti ogroman jer je ovo ipak evropska utakmica i mislim da će upravo motiv i da presudi. Zna se koliko dobija crnogorski fudbal, zna se koliko dobija nikšićki fudbal, koliko se dobija sredstava od Uefe, da uspjeh donosi lakše sponzorisanje kluba, tako da svega smo toga svjesni, ali uradićemo samo jednu stvar, odnosno učinićemo sve što je u našoj moći da izađemo iz te utakmice kao pobjednici”, naglasio je trofejni trener, koji je Sutjesci donio prve dvije titule u istoriji.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Uoči meča 30. kola Prve fudbalske lige Crne Gore između Arsenala i Sutjeske u Tivtu došlo je do incidenta u kojem su učestvovali navijači tima iz Nikšića, javlja Radio Tivat.
Fudbaleri Arsenala pobijedili su Sutjesku 1:0 u posljednjem meču 30. kola Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige.
Fudbaleri Sutjeske danas gostuju Arsenalu u 30. kolu MeridianBet Prve crnogorske fudbalske lige.