Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Sada sve oči uprte ka lideru tabele

95730001-71fa-464b-b6af-de4a17c6dc58
FK Sutjeska
  • Autor onogost.me
  • 02.10.2020. u 11:37

Nakon meča s Pljevljacima, Sutjeska je uskočila u gornji dio prvoligaške tabele. Istina, razigrano Jezero joj je „za petama“, samo zbog gore gol razlike, ali kraj Bistrice se nadaju da je ovo početak izlaska iz rezultatske krize.

 

Igrali su Nikšićani dobro, stvorili ponovo mnogo prilika, malo manje ih prokockali, ali što je, možda, i najvažnije držali su jak ritam do posljednjeg sudijskog zvižduka. Ukoliko bi, na primjer, izabranici Dragana Radojičića narednog vikenda uspjeli nadigrati Podgoricu, gotovo da bi se mogli zaboraviti svi njihovi ovojesenji neuspjesi.

No, reklo bi se, bar na osnovu prvih utisaka šefa struke „plavo-bijelih“ poslije Rudara, da on ne razmišlja tako. Rekao je da ne želi ništa da zaboravlja, nijednu propuštenu priliku, a kamoli poraz, da to treba da shvate kao nauk, ukoliko žele da pobjeđuju.

“Zar treba da zanemarimo da nas je Giljen, nakon svih prilika koje nijesmo iskoristili spasio fantastičnom odbranom. Ne smiju takve greške da nam se ponavljaju, pa i kad smo imali prednost od dva gola nijesmo sebi smjeli dozvoliti takve ishitrenosti. Odigrali su momci dobro, ali nema opuštanja i ne želim to da vidim, bez obzira na rezultat”, kategorično je kazao Radojičić.

U prvom dijelu meča sreća nije bila na strani domćina, a napadači su svaki čas bili pred golom Rudara. Ponovo se tresao okvir protivničkog gola, kao i u brojnim Sutjeskinim mečevima ove sezone pogodak je „visio“, ali zato je nastavak i Radojičićeva odluka da posegne za nekim pomijeranjima donio sasvim drugu priču. Ipak, na najlepršaviju igru pričekalo se do ulaska Boža Markovića, mada su već tada i Pljevljaci bili umorniji. U svakom slučaju i trener gostiju Bogavac priznao je nakon utakmice da nijesu imali adekvatno rješenje za napadača Sutjeske.

Gotovo svaki napad Sutjeske bio je opasnost po gol. Osmajić je, prekomandovan na desnu stranu, bio ubjedljiviji, razigrao se Ćetković, Vuković je po boku davao vjetar u jedra…

Upravo Božo Marković je bio i strijelac drugog pogotka, a loptu je majstorski zavukao iza leđa Heliću, nakon izuzetno dugog pasa sa Markom Ćetkovićem.

Zadovoljan je nakon meča s Rudarom i on, ali tek očekuje dobre partije svog tima.

“Otvorili smo utakmicu kako treba, ali nije lopta htjela u gol. Mogli su nas i kazniti, a to ne znam kako bismo pretrpjeli. No, vjerovali smo sebi, a to uvijek donosi rezultat. Mislim da smo prikazali dobru igru i lično vjerujem da je pred nama serija dobrih rezultata. Znamo da će sljedeći meč biti izuzetno težak, da nam u goste dolazi lider tabele, tim bez poraza, ali… Važno je da smo arhivirali Pljevljake, da smo dobro počeli, a još bolje i ljepše okončali tu utakmicu. Trebali su nam ti bodovi i za samopouzdanje, a i realno Sutjeska nije za mjesto na tabeli koje bi joj osigurao još jedan neuspjeh u nizu”, poručio je Božo Marković.

Izvor: Pobjeda

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na šest kola od kraja Meridijan Prve Crnogorske fudbalske lige, fudbaleri Sutjeske zaostaju pet bodova za vodećim dvojcem, Dečićem i ekipom Budućnosti, a danas će u okviru 31. kola pokušati da pobijede Jedinstvo i zadrže šanse za neko od prva dva mjesta.
Uoči meča 30. kola Prve fudbalske lige Crne Gore između Arsenala i Sutjeske u Tivtu došlo je do incidenta u kojem su učestvovali navijači tima iz Nikšića, javlja Radio Tivat.