Autor: onogost.me
Foto: FK Sutjeska
08:21
11.1.2019.

Šampion startovao sa pripremama

Fudbaleri Sutjeske juče su odrađivanjem medicinskog pregleda i prvog treninga, zvanično počeli sa pripremama za proljećni dio sezone.


“Plavi” će i ovog proljeća voditi borbu na dva fronta, u prvenstvu gdje će braniti titulu i lidersku poziciju, kao i Kupu, gdje su se plasirali u polufinale. Na prozivci se pojavilo 19 fudbalera, među kojima nije bilo Žarka Grbovića, Stefana Stefanovića i Zakarije Alharaisha. Dok je novajlija u timu Branislav Janković, koji je za Sutjesku nastupao i u prethodnoj, šampionskoj sezoni.

Ekipa će do nedjelje, 13. januara, trenirati u Nikšiću, nakon čega putuje u Igalo, gdje će ostati do 23. januara. U tom periodu će odigrati i dvije priprmne utakmice, protiv Grblja i Bokelja, a već od 25. januara pripreme će nastaviti u Međugorju.

U sklopu priprema u BiH, plavi će odigrati tri pripremne utakmice na memorijalu Andrije Ankovića u Gabeli gdje će braniti trofej osvojen prošle godine. Protivnici na tom turniru biće im zagrebački Dinamo, Zrinjski i domaćin GOŠK.

Od osmog do desetog februara “plave” očekuje nastup na turniru “Mimoza”,dok će posljednju provjeru pred početak drugog dijela sezone, ekipa Nikole Rakojevića imati protiv Mladosti iz Lješkopolja 12. februara. Proljećni dio sezone počinje 19. februara.

Na prvom treningu u 2019. godini bili su sljedeći igrači:

Golmani: Vladan Giljen, Suad Ličina, Darko Mićanović

Odbrana: Dragan Grivić, Nemanja Nedić, Darko Bulatović, Miloš Vučić, Marko Vučić, Stefan Cicmil

Sredina terena: Veljko Vuković, Marko Ćetković, Stefan Lončar, Vladan Bubanja, Branislav Janković

Napad: Milutin Osmajić, Luka Merdović, Bojan Božović, Aleksa Marušić, Božo Marković

Ostale vijesti iz kategorije

 • 14:16
  15.1.2019.

  Kako piše portal Vijesti, najbolji igrač Prve Telekom lige i prvotimac Sutjeske, Stefan Lončar, potpisaće ugovor sa Istrom.

 • 08:15
  13.1.2019.

  Miloš Bakrač nakon šampionske sezone u Sutjesci pojačao je prošlog ljeta redove sarajevskog Željezničara, ali se nakon pola godine nalazi na izlaznim vratima sa Grbavice.

 • 12:35
  12.1.2019.

  Stefan Lončar bio je najbolji igrač crnogorskog prvoligaškog karavana u prethodnoj godini, a već se u nekim medijima navodi da bi u ovom prelaznom roku mogao napustiti redove aktuelnog šampiona.

 • 11:03
  7.1.2019.

  Fudbalski klub Sutjeska bio je najdominantniji sportski kolektiv u Nikšiću u prethodnoj godini. Osvojena je titula na superioran način, “plavi” su lideri i nakon prvog dijela ove sezone, a prethodno su pali i mnogi rekordi. Lovori za ostvareno pripadaju svima u taboru aktuelnog šampiona Crne Gore, ali onaj ko je vukao odlučujuće poteze i bez koga rezultati sigurno ne bi bili ovakvi je najbolji trener prvoligaškog karavana u godini iza nas je Nikola Peco Rakojević.