Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Slab odziv u akciji za pomoć “Čeliku”

celik1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 11.08.2016. u 06:43

“Poštovani obožavaoci fudbala, velike patriote i lokal patriote, od početka humanitarne akcije do danas, na oba žiro računa koja smo objavili u okviru akcije "Svi za Čelik, jer tako treba!", uplaćeno je ukupno 13,70€ (od čega sam ja, student, uplatio 10€ (shvatite ovo kako hoćete))!” 

Post ove sadržine postavio je na svom facebook profilu Nemanja Vuković, jedan od trojice pokretača akcije da se uplatom simboličnih novčanih sredstava pokuša spasiti “Čelik“. On je izrazio revolt jer su se njegovi sugrađani oglušili na akciju i pokazali nesolidarnost u teškoj situaciji u kojoj se nalazi nikšićki klub.

U nastavku posta on navodi da je kao dijete Čelika, i neko kome je taj klub u srcu, sve što je bilo do njega odradio sam sa momcima sa kojima je pokrenuo akciju. Navodi da je ispromovisao akciju najviše što je mogao, i uplatio posljednji euro iz džepa ali da ga je razočarala činjenica da se, kada treba uraditi nešto za opšte dobro, zaboravljaju i patriotizam, i lokal patriotizam, i zastava, i ruka na srcu, i kaplja vode i kolijevka slobode i sve ostalo.

“Razočarava me to da nikoga ne tangira činjenica da će 60 mališana ostati bez mogućnosti da treniraju. Razočarava me moj grad. A pazite samo: da je nas 2.000 uplatilo po 2€, a to je jedan dan da se preskoči kafa, danas bi na kontu Čelika bilo 4.000€. Danas bi ta djeca i ti momci, koji igraju srcem, bezbrižno ušli u takmičenje. Ovako, nijesam siguran. U nedjelju, u 17:30h, Čelik igra protiv Jezera. Na ulazu će biti postavljena kutija za donaciju, pa kako ‘oćete. Ja odustajem”, navodi na kraju posta rezignirani Vuković.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na šest kola od kraja Meridijan Prve Crnogorske fudbalske lige, fudbaleri Sutjeske zaostaju pet bodova za vodećim dvojcem, Dečićem i ekipom Budućnosti, a danas će u okviru 31. kola pokušati da pobijede Jedinstvo i zadrže šanse za neko od prva dva mjesta.
Uoči meča 30. kola Prve fudbalske lige Crne Gore između Arsenala i Sutjeske u Tivtu došlo je do incidenta u kojem su učestvovali navijači tima iz Nikšića, javlja Radio Tivat.