Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Sutjeska ni do koljena šampionu

rudar_arhiva
privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 12.09.2015. u 17:49

Na stadionu pod Golubinjom, Rudar je savladao Sutjesku ubjedljivim rezultatom 4:1 (3:1). Aktuelni šampion je u potpunosti opravdao ulogu favorita, i posle ove pobjede osamio se na vrhu tabele.

Od samog početka meča viđena je veoma ofanzivna igra, posebno u prvom dijelu prvog poluvremena. Goleadu u Pljevljima započeo je Živković u 7. minutu. Nikšićani su nedugo zatim izjednačili preko Karadžića u 11. minutu, i to je bilo sve što su  fudbaleri Sutjeske pružili u ovom meču. Poslije  prekršaja u šesnestercu gostiju, golman Rudara Radanović donosi prednost svojoj ekipi iz penala u 22. minutu. Ekipa Rudara svoju nadmoć u prvom poluvremenu kruniše golom Markovića u 31. minutu. I u nastavku  prvog poluvremena  domaći fudbaleri su imali inicijativu, ali je golman Sutjeske Poleksić ukrotio šanse domaćih napadača. U drugom poluvremenu vdjeli smo dosta mirniju igru, u kojoj su Pljevljaci stvorili par prilika, od kojih jednu koristi Marković i postiže svoj drugi pogodak na meču, a četvrti za ekipu Rudara u 64. minutu.

Ovom pobjedom Pljevljaci su prekinuli negativan skor protiv Sutjeske i izdvojili se na čelo tabele sa ukupno osvojenih 14 bodova. Za nikšićkog prvoligaša ovo je bio treći poraz u ovom prvenstvu iz šest odigranih mečeva,  i sada zauzima 9. poziciju na tabeli sa 7 osvojenih bodova.   

Nikšićani će šansu za popravni imati u narednom kolu protiv ekipe Budućnosti, koju dočekuje na svom stadionu. Derbi 7. kola CFL, koji će biti odigran na stadionu kraj Bistrice, biće premijerni meč pod reflektorima.

U ostalim mečevima 6. kola postignuti su sledeći rezultati:

Budućnost – Mladost 1:3
Rudar – Sutjeska 4:1 
Dečić – Petrovac 3:1
Grbalj – Zeta 4:1
Mornar – Bokelj 0:1
Iskra – Lovćen 0:0

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Fudbaleri Sutjeske u 26. kolu Meridianbet Prve crnogorske lige danas igraju protiv Dečića.