Autor: onogost.me
Foto: FK Sutjeska
13:05
18.7.2021.

Sutjeska se oprostila od Milana Živadinovića

Fudbalski klub (FK) Sutjeska oprostio se od Milana Živadinovića, koji je juče preminuo u 77. godini.


Živadinović je jedan dio trenerske karijere proveo na klupi Nikšićana.

"Prvi veliki klub koji je, na početku trenerske karijere, vodio Milan Živadinović bila je Sutjeska iz Nikšića. Živa je to i izjavio kada je u junu 1980. godine došao u Nikšić: „Sutjeska je oduvijek bila fudbalsko ime. Pravi rasadnik talenata. To je i prevagnulo da izaberem Nikšić“.

"Za nešto manje od sezone i po rada u Sutjesci dao je šansu mladim igračima koji će postati dio jedne od najuspješnijih generacija našeg kluba, koja će se 1984. godine, nakon 11 godina, vratiti u Prvu ligu. Neka je slava trenerskom „bardu“ Milanu Živadinoviću, nezaboravnom Živi, šmekeru sa beogradskog asfalta", kazali su iz FK Sutjeska.

Živadinović je vodio mlađe selekcije Jugoslavije, a bio je i selektor prvog tima.

Trenersku karijeru počeo je u subotičkom Spartaku, potom je vodio, između ostalog, Crvenu zvezdu u dva navrata, Budućnost, tursku Sakariju, OFK Beograd.

Bio je i trener kiparskog Apolona, Al Nasra, selektor reprezentacije Iraka, Jemena, Gane i Mjanmara, trener Obilića, Sababafena iz Teharana, kineskog Čangša...

Ponikao je u mlađim kategorijama Crvene zvezde, igrao je u Čeliku iz Zenice, Vardaru iz Skoplja, Slobodi iz Užica, da bi se na kratko, u ljeto 1968. godine, vratio u Crvenu zvezdu. Igrao je i u Rijeci i Crvenki - jedinom selu koje je imalo prvoligaša u Jugoslaviji. Igračku karijeru je završio u Zapadnoj Njemačkoj, prenosi sajt FK Sutjeska.

 

 

Ostale vijesti iz kategorije