Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Sutjeska titulu začinila pobjedom u klasiku

56659840_1006966386165567_8043697004867485696_n
Arhiva
  • Autor onogost.me
  • 25.05.2019. u 17:18

U suretu posljednjeg kola Prve Telekom lige, Sutjeska je u Podgorici uspjela da savlada Budućnost rezultatom 0:2.

Vidjelo se većim dijelom utakmice da crnogorski klasik nema rezultatskog značaja, jer nije viđen fudbal kakav smo navikli od ove dvije ekipe u ovoj sezoni, ali su izabranici Nikole Rakojevića uspjeli da budu konkretniji i pobjedom završe sezonu u kojoj su se okitili četvrtom titulom prvaka države.

Prvu veliku priliku na meču imali su domaći igrači, kada je u 22. minutu Dušan Bakić uposlio Milivoja Raičevića, ali je ovaj sa par metara gađao preko gola.

Sutjeska je pokušala iz nekoliko poluprilika, a do gola je stigla u 38. minutu. Po lijevoj strani je prošao Miloš Vučić kada je probao da uputi šut ka golu, lopta se odbila od jednog igrača Budućnosti do Miloša Osmajića, koji je glavom sproveo u mrežu Miloša Dragojevića za 0:1.

U 60. minutu bilježimo pokušaj Marka Vučića, ali nije ozbiljnije ugrozio gol rivala. Podgoričani su imali idealnu priliku u 75. minutu, kada je nakon solo-prodora Dejan Zarubica uspio da uposli Mihaila Perovića, koji je gađao pored lijeve stative gola Vlada Giljena. Draško Božović je pokušao u 85. minutu iz slobodnog udarca, ali je gađao malo iznad prečke.

Rezervista Luka Merdović je samo par minuta kasnije imao odličnu šansu, kada je lopta odbijena u korner, nakon čega je iz ugla Marko Ćetković pogodio stativu. I onda je u posljednjem minutu utakmice kardinalnu grešku golmana domaćih iskoristio Luka Merdović i postavio konačnih 0:2.

“Plavi” su sezonu 2018/19 završili sa 74 osvojena boda i sada idu na više nego zaslužen odmor, a već početkom jula ih očekuju obaveze u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Fudbaleri Sutjeske u 26. kolu Meridianbet Prve crnogorske lige danas igraju protiv Dečića.