Jauković: Ovo je do sada najljepši momenat u mojoj karijeri

RSCG
 • Autor onogost.me
 • 26.11.2022. u 08:26
Rezultat ženske rukometne reprezentacije Crne Gore i bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu igrama na terenu zaslužila je jedna od najboljih igračica na poziciji lijevog beka, Nikšićanka Đurđina Jauković.

Njeni golovi u odlučujućoj utakmici za treće mjesto presudili su Francuskinjama i prelomili meč.

Za naš portal, Đurđina kaže da je medalja došla kao kombinacija različitih faktora.

“Prelijepo je prvenstvo iza nas i rad u poslednjih deset godina se isplatio, a kao najljepšu nagradu smo dobili medalju koja je za nas zlatnog sjaja. Svi znamo kroz šta smo prošli, bilo je dosta uspona i padova. Posle svakog poraza smo se izdizali i bili još jači. Presudna stvar je bio naš karakter i mentalitet. Francuska je imala motiv da završi prvenstvo sa medaljom. Mislim da su bili razočarani tim porazom od Norveške u polufinalu, ali smo se mi brže oporavili od poraza u polufinalu”, ističe Jaukovićeva.

Navijači i njihovo bodrenje pomogli su da se ostvari rezultat za medalju.

“Imali smo jasan cilj i motiv, toliko je ljudi došlo da nas podrži i toliko se nekih stvari dešavalo da smo samo željeli da uzmemo medalju koju smo zasluživali. Navijači su naš osmi igrač, a bili su naš najbolji igrač na prvenstvu. Sigurno da bez njih ne bi bilo ovog uspjeha”, jasna je Đurđina.

Težak period Đurđina je ostavila iza sebe, tešku povredu koljena koja je od terena odvojila dosta dugo.

“Ovo je do sada najljepši momenat u mojoj karijeri, posebno što sam se vratila posle povrede i tek dva mjeseca igram rukomet. Mogu reći da sam zadovoljna, ali znam da to može uvijek bolje. Znam da ću biti bolja iz utakmice u utakmicu, iz mjeseca u mjesec. Ovo je samo početak za mene. Znam koliko “lavice” mogu i nastavićemo da se borimo i dajemo maksimum za našu državu” zaključuje razgovor za naš portal Đurđina Jauković.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Prije samo nekoliko godina bila je nosilac igre Levalee, potom se odlučila za promjenu sredine, igrala u nešto jačim ligama, da bi od početka tekuće sezone postala član francuskog Bezansona. Nikšićanka Nada Ćorović krči put u jednoj od najjačih liga na svijetu, a svjesna i činjenice da je napravila veliki korak u karijeri. Za naš portal ističe da dolazak i igranje u Francuskoj za nju predstavlja neprocjenjiv osjećaj.
  Vlada Crne Gore je na jučerašnjoj sjednici donijela odluku da se sredstva za završetak realizacije rekonstrukcije zapadne tribine fudbalskog stadiona u Nikšiću uvećaju sa 730.000 eura na 994.000 eura.