Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Jauković: Ovo je do sada najljepši momenat u mojoj karijeri

RSCG
  • Autor onogost.me
  • 26.11.2022. u 08:26
Rezultat ženske rukometne reprezentacije Crne Gore i bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu igrama na terenu zaslužila je jedna od najboljih igračica na poziciji lijevog beka, Nikšićanka Đurđina Jauković.

Njeni golovi u odlučujućoj utakmici za treće mjesto presudili su Francuskinjama i prelomili meč.

Za naš portal, Đurđina kaže da je medalja došla kao kombinacija različitih faktora.

“Prelijepo je prvenstvo iza nas i rad u poslednjih deset godina se isplatio, a kao najljepšu nagradu smo dobili medalju koja je za nas zlatnog sjaja. Svi znamo kroz šta smo prošli, bilo je dosta uspona i padova. Posle svakog poraza smo se izdizali i bili još jači. Presudna stvar je bio naš karakter i mentalitet. Francuska je imala motiv da završi prvenstvo sa medaljom. Mislim da su bili razočarani tim porazom od Norveške u polufinalu, ali smo se mi brže oporavili od poraza u polufinalu”, ističe Jaukovićeva.

Navijači i njihovo bodrenje pomogli su da se ostvari rezultat za medalju.

“Imali smo jasan cilj i motiv, toliko je ljudi došlo da nas podrži i toliko se nekih stvari dešavalo da smo samo željeli da uzmemo medalju koju smo zasluživali. Navijači su naš osmi igrač, a bili su naš najbolji igrač na prvenstvu. Sigurno da bez njih ne bi bilo ovog uspjeha”, jasna je Đurđina.

Težak period Đurđina je ostavila iza sebe, tešku povredu koljena koja je od terena odvojila dosta dugo.

“Ovo je do sada najljepši momenat u mojoj karijeri, posebno što sam se vratila posle povrede i tek dva mjeseca igram rukomet. Mogu reći da sam zadovoljna, ali znam da to može uvijek bolje. Znam da ću biti bolja iz utakmice u utakmicu, iz mjeseca u mjesec. Ovo je samo početak za mene. Znam koliko “lavice” mogu i nastavićemo da se borimo i dajemo maksimum za našu državu” zaključuje razgovor za naš portal Đurđina Jauković.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Na Evropskom prvenstvu krajem godine, rukometašice Crne Gore igraće u grupi sa Rumunijom, Češkom i Srbijom, odlučeno je na žrijebu u Beču. Šampionat će se igrati od 28. novembra do 15. decembra u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.
    Pojedini proizvođači ove godine prijavljuju veći broj grla za subvencije u stočarskoj proizvodnji nego što to pokazuje realno stanje, a grlo sa istim brojem ušnih markica pojavljuje se na dva gazdinstva, što je utvrđeno kontrolom kroz veterinarski informacioni sistem, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede.
    Direktorici Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Jeleni Perović nakon saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu određeno je zadržavanje do 72 sata. Ona je jutros privedena u prostorije Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), potvrđeno je Televiziji Crne Gore. Perović je uhapšena zbog sumnje da je zloupotrijebila službeni položaj.