Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Karatisti Mawashi-ja donijeli medalje sa tri turnira

Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 26.05.2024. u 08:14
Omladinski karate klub Mawashi u protekle dvije sedmice učestvovao je na tri međunarodna turnira, a njegovi takmičari sa svakog su donijeli medalje.

Na otvorenom prvenstvu grada Bijeljine, na kome je učestvovalo više od 10 zemalja, šest takmičara Mawashi-a osvojilo je tri zlatne, jednu srebrnu i dvije bronzane medalje.

''Gorana Đorojević i Rajan Jovanović su osvojili zlatne medalje u pojedinačnoj konkurenciji, Jovana Ćalić je osvojila srebrnu medalju, dok je Vaso Abramović osvojio bronzanu medalju'', saopštili su iz kluba.

Kako su rekli, na ovom izuzetno kvalitetnom turniru, ekipa u sastavu Vasilisa Čizmović, Marija Čizmović i Gorana Đorojević osvojila je zlatnu medalju u kadetskoj konkurenciji.

Na turniru Pljevlja Open, na kome je predstavnike imalo sedam zemalja, sa četiri takmičara Mawashi je osvojio isto toliko medalja.

''Marija Čizmović i Gorana Đorojević osvojile su zlatne medalje, dok su Vaso Abramović i Rajan Jovanović  osvojili bronzane medalje'', saopštio je klub.

Izuzetno uspješan period, kako su naveli, krunisan je visokim petim mjestom na turniru Trofej Nikšića, gdje su bili jedan od organizatora. Na ovom turniru učestvovalo je 37 klubova iz Crne Gore i regiona.

''Osvojeno je čak 10 zlatnih i tri bronzane medalje. Ekipu Omladinskog karate kluba Mawashi predstavljali su Marija Čizmović, Martina Đorojević, Gorana Đorojević,  Vasilisa Čizmović, Jovana Ćalić,  Balša Marković, Luka Bulatović, Aleksandar Stanišić i Rajan Jovanović. Istog dana je održano i takmičenje početnika, a u konkurenciji više klubova iz Crne Gore ekipa Mawashi-ja je završila u samom vrhu poretka'', saopštili su nakon završenog takmičarskog ciklusa iz Mawashi-ja.

Turniri u Bijeljini i Pljevljima bili su zapaženi, pa su članovi ovog kluba ušli u nominacije za najbolje.

''Izuzetan takmičarski period potvrđuju i nominacije Gorane Đorojević za najbolju takmičarku u Bijeljini i Marije Čizmović na takmičenju u Pljevljima'', naglasili su iz Mawashi-ja.

U narednom periodu takmičare OKK Mawashi očekuje  Kup Crne Gore, a nakon toga međunarodni turnir "Bugojno open" i Svjetska liga u Poreču.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Više državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je juče predmet povodom nedavne izjave predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića, da će “s onima koji neće da budu kao braća, nego da liče na Turke, postupati kao prema Turcima” - saznaju nezvanično “Vijesti”.
    Opštinski odbor (OO) DPS saopštio je da je sinoć direktor Sportskog centra Boško Drašković fizički nasrnuo na predsjednika OO DPS Nikšić i šefa Kluba odbornika Evropski tim za Nikšić Borisa Muratovića. Portal Onogošt je kontaktirao Draškovića povodom ovih optužbi i odgovor čekamo.