Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

KMF Dekor Iva usamljena na vrhu

Vladan Sarić
  • Autor onogost.me
  • 03.10.2022. u 14:36
Aktuelni šampion je svoj meč ipak odradio onoliko koliko mu je trebalo, iako njihova igra nije bila na nivou koji se od njih to očekuje.

Ovog vikenda nastavljeno je treće kolo opštiske lige u malom fudbalu.

Subota:

Odigrano je četiri meča subotnjeg programa po svemu viđenim prisutni ljubitelji fudbala mogu da zaključe da se ove sezone igra veoma dobar kvalitetan i na momente lijep za oko fudbal.

I ako ove i ovakve amaterske lige spadaju u grupu “bazičnih sportova”.

Slobodno mogu reći da su subotnje utakmice bile u rangu našeg profesionalnog nivoa ali krenimo redom.

Prvi meč subotnjeg programa otvorili su KMF TREBJESA 3:4 KMF PEKARA ZVICER.

Fenomenalan Mirko Durutović. Momak koji je cijeli meč odigrao kao igrač golman.

Jer je KMF PEKARA ZVICER ušla u ovaj meč “hedikepirana”otsustvom njihovih standardnih čuvara mreže.
Ali su zato imali u subotu u sastavu odličnog raspoloženog Mirka Durutovića koji je pokrivao sve pozicije (trener, golman, igrač).

I slobodno mogu reći u mom dubokom uvjerenju da već imamo najozbiljnije kandidata za igrača kola.

Mirko Durutović je momak koji je u ekipi KMF PEKARA ZVICER prijavljen kao Fustal igrač. Momak koji je naš povremeni reprezentativac Crne Gore. Koji iza sebe ima tri osvojene titule šampiona Crne Gore sa našom najjačom ekipom ovoga sporta u CG KMF TITOGRAD.

Mirko je i prošle godine predvodio ekipu KMF PEKARU ZVICER i oba meča je od ekipe KMF TREBJESA izgubio prošle sezone. Kako u ligaškom dijelu tako i u osmini finala od koga su i ispali.

I tako se ekipa KMF PEKARA ZVICER pod dirigeskom palicom Mirka Durutovića uspješno revanširala za prošlu godinu i najavila kandidaturu na mjesto koje i ove godine vodi u pley of.

Podmlađenoj ekipi KMF TREBJESA ostaje da dobro analiziraju ovaj meč a pametno iskoriste svoju pauzu jer su slobodni četvrto kolo, da uče na današnjim greškama da porade na završnici svojih akcija i da obrate pažnju u fazi odbrane kad moraju da se brane protiv pet igrača na njihovoj polovini.

Da li će uspjeti u tome, to će pokazati naredne utakmice.

Drugi meč subotnjeg programa je bio KMF SS ALGA 3 :4 KMF PIVARA

Prvo pravo i jedino pitanje šta se dešava sa ekipom KMF SS ALGA tokom utakmice, koja ni ovaj meč nije uspjela da sačuva prednost od dva gola prednosti.

Ekipa koju ove godine predvodi doskorašnji trener KMF TITOGRAD i trener naše malde selekcije reprezentacije CG do 19 godina Milovan Šomi Drašković u najblažu ruku ne igra dobro.

Novajlija ove sezone ekipa KMF SS ALGA je u prelaznom roku napravila, čini se, na papiru dobru,j aku ekipu koja po mišljenju ljubitelja opštiske lige po sastavu drugi favorit za osvajanje, jer su u ekipu došli kompletan sastav šampionske generacije iz KMF TREBJESA koji iza sebe imaju osvoje dva treća i dva prva mjesta u nazad pet godina.

Imena kao što su PEROŠEVIĆ, KOSTIĆ, ROČENOVIĆ, RADULOVIĆ, JAREDIĆ, KADIĆ, TEPAČEVIĆ daju nadu da će i ove godine igrati zapaženu ulogu.
Ali na subotnjem meču i pored dobre igre Sretena Jaredića i našeg veteran ovoga sporta RADOJICE KADIĆA kako su ka prošle godine ljubitelji malog fudbala nazivili

“Trebješka haubica” nije bila dovoljno ni vođstvo od 3:1 da sačuvaju i provedu meč kraju.

Ali za to je kriv ni manje ni više nego Goran Davidović Fustal igrač KMF BAJA PIVLJANIN koji evo nazad par sezona nastupa za ekipu KMF PIVARA.

Odlični Davidović je sa svojom današnjom partijom pokazao da je jedan od najboljih trenutno igrača malog fudbala našeg grad pod Trebjesom.

I tako polako ali sigurno ekipa KMF PIVARA korača ka vrhu gdje i ove godine nastupaju ĐURKOVIĆ, MIJOVIĆ, LONČAR, BULATOVIĆ, PETROVIĆ, RADOJIČIĆ.

A sa klupe ih i ove godine predvodi ni manje ni više, veliki igrač i veteran ovoga sporta VELIMIR ZUROVAC-ZURO.

Treći meč subotnjeg programa odigran je između KMF ANAGASTUM 2 : 1 KMF POP.
Veoma tvrd meč, borben u kojem je ekipa Anagastuma od starta nametnula svoju igru i povela sa 2:0.

Ekipa KMF Anagastuma predvođenim kapitenom i danas odlični RAJKO ŽUGIĆEM od prvog do zadnjeg minuta su kontrolisali meč. Možda bi pobjeda bila i veća i ubjedljivija da su u par navrata napadači bili malo prisebni u završnici.

Kmf Pop je ponovo razočarao sve svoje prisutne navijače i upisao treći poraz za redom.
Moramo dodati i ovo da su obje ekipe u ovaj meč ušle oslabljene jer za ekipu KMF ANAFASUM nije nastupao fustal igrač ČORIĆ (KMF NIKŠIĆ) a za ekipu KMF POP Fustal igrač DELIĆ (KMF BAJO PIVLJANIN).

Zavjesu na subotnji program spušta derbi između KMF GORNJE POLJE 5 :5 KMF HUMCI ELIT LES.

Odličnu i neizvjesnu fudbalsku predstavu su nam priredile obje ekipe.
Utakmica sa dosta golova, žara i borbe gdje, slobodno možemo reći, jedna od najboljih u dosad odigranim utakmicama ove sezone.

Ekipe koje predvode naš reprezentativac fustal igrač CIMBALJEVIĆ (KMF TITOGRAD&KMF HUMCI ELIT LES) i odlični golgeter momak koji ima jedan od najboljih, najjačih i najpreciznih udaraca u ovom sportu BACKOVIĆ (KMF ZORA&KMF GORNJE POLJE) će nam priređivati, u to sam siguran, dobre fudbalske predstave, lijepe utakmice za oko.
I pored svih preokreta i izjednačenja u rezultatskom smislu tokom samog meča bilježimo detalj koji je u mnogome uzrokovao konačnom rezultatu.
Naime 12 sekundi do kraja meča pri rezultatu 5:4 za ekipu GORNJEG POLJA
Igrač Gornjeg Polja Đuranović je napravio bespotreban faul u napadu, gdje je u skok igri sa obje ruke faulirao igrača KMF HUMCI STEFANA ROSANDIĆA, pa su danas odlični sudski par KADIĆ-GORANOVIĆ svirali faul u napadu.
To je bio 6. faul u drugo poluvrijeme gdje po pravilima igre protivnička ekipa dobija kazneni udarac sa 9 metara.
Odgovornost na sebe preuzima ko bi drugi nego jedan od najvećih talenata ovoga sporta popularni “CRNOGORSKI RIKARDINJO” i lucidni CIMBALJEVIĆ koji sa svojim jakim i preciznim šutem donosi zlatan vrijedan bod za svoju ekipu.

A odličnoj ekipa KMF GORNJE POLJE upisuje svoj prvi neriješen rezultat ove sezone i sa osvojenim 7 bodova iz tri kola ostaje i dalje u vrhu tabele.

Nedjelja:

KMF DEKOR IVA 6 : 4 KMF MARVEL

Junak pobjede aktuelnog šampiona je ovosezonsko pojačanje Miloš Durutović.

On je sa 4 pogotka donio nova tri boda i trasirao sebi put da bude izabran u idealni tim kola. Poslije meča smo uspjeli da porazgovaramo za šefom stručnog štaba aktuelnog šampiona, Željkom Nikolićem.

Čovjek koji je stvorio ovu ekipu, što bi u fudbalskom žarkonu rekli alfa i omega KMF-a Dekor Iva. Poznat kao igrač od koga su sadašnji igrači samo mogli da nauče i dive se njegovoj čuvenoj ljevici, od koje su strijepili svi poznati golmani širom Crne Gore bivše Jugoslavije.

“Prvo da čestitam ekipi KMF Marvel na fer i korektnoj igri. Što se tiče same naše igre nisam baš zadovoljan u potpunosti, bilo je tu uspona i padova tokom samog meča. Na kraju najbitnije je da smo osvojili nova tri boda. Iako za ovaj meč nisam mogao da računam na 3, 4 standardna igrača”.

Drugi mečevi neđeljnog programa odigrani su između Kmf Homer pab 3:2 KMF MG. Dobra, tvrda, prava prvenstvena utakmica đe je ekipa KMF Homer pab i u ovom meču pokazala svu svoju snagu i kvalitet koji posjeduje i već posle trećeg kola Bulajić, Nerić i ostali nagovještavaju ozbiljnu borbu za sami vrh tabele.

Prošlogodišnjem vicešampionu ekipi KMF MG nije pomagao ni debitanski nastup kao futsal igrača prvog čuvara mreže naše futsal crnogorske reprezentacije Balše Đurkovića (KMF Titograd) koji neće baš po lijepom pamtiti svoj prvi debitanski nastup za KMF MG u opštinskoj ligi Nikšić, jer je već pri rezultatu 1:0 za KMF Homer pab zbog jednog oštrog starta van šesnaesterca zaradio direktan crveni karton koji mu je bez razmišljanja pokazao danas odlični sudijski par Kadić i Goranović.

Treći meč programa odigran je između novajlija u opštinskoj ligi Kmf Lovćen osiguranje 7:5 KMF Štek.

Najveći preokret u protekla tri kola viđen je u duelu ovih ekipa. KMF Štek je fantastično otvorio meč kotrolisao igru, stvarao šanse i davao golove. Na semaforu je poslije prvog poluvremena pisalo 4 0.

Četvrti meč kola odigran je između Kmf Kaljari knjaz 6:2 KMF EPCG.

Odlična ekipa KMF Kaljari knjaz je na kraju mnogo lakše nego što se to očekivalo izašla na kraj sa blijedom i bezidejnom ekipom KMF EPCG. Tvorac druge pobjede u šampionatu ove sezone za ekipu KMF Kaljari knjaz je M. Denda. Momak koji trenutno igra u životnoj formi.

Ovaj golgeter iz utakmice u utakmicu nastavlja da oduševljava sve prisutne. Njegova brzina, okretnost, dobra kordinacija na malom prostoru, precizan i jak šut kako lijevom tako i desnom nogom, borbenost i požrtvovanost u fazi odbrane i najbolji asistent u KMF Kaljari knjaz. Ovo su sve kvaliteti koje ovaj momak posjeduje i biće zanimljivo vidjeti koji će to igrač uspjeti da ga zaustavi u mečevima koji slijede.

M. Dendi želimo još puno ovakvih dobrih partija i da ove godine osvoji titulu najboljeg strijelca lige gdje je trenutno u samom vrhu.

Poslednji izvještaj neđeljnog programa je sa utakmice Kmf Ajaks 6 : 1 KMF Studenski dom.

Početak ovog meča nije nagovještavao na kraju ovakav konačan ishod, jer je ekipa KMF Studentski dom uspjela da iskoristi nešto opušteniji i ležerniji ulazak u meč cijele ekipe KMF Ajaks pa su stvorili 100% šansi u ranoj fazi meča. Glavni krivac zašto ekipa KMF Studentski dom nije povela i nije iskoristila svoje šanse je fenomeni golman ekipe KMF Ajaks Nemanja Koprivica.

Njegove odlične intervencije su uspjele malo da razdrmaju i probude njegove saigrače. Kmf Ajaks je ekipa koja je prošle godine nastupala pod imenom Kairat. Ekipu sačinjava veliki broj kvalitetnih igrača od braće Kosović, Vujović, Karadžić, Šofranac, Mirković, Lalić tu je pojačanje koje je došlo iz redova aktuelnog šampiona KMF Dekor Iva, Marko Golović zvani Pikolo.

Piše: Vladan Sarić, čitalac portala Onogošt

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Rukometašice Trebjese pobijedile su u gostima Feniks 35:21 i sezonu u Drugoj ligi završile ubjedljivo na prvom mjestu, pa će od sljedeće jeseni igrati u društvu najboljih timova u Crnoj Gori.
    Na prvom zvaničnom Evropskom kupu za starije pionire i pionirke u Sarajevu, takmičari džudo kluba Akademik osvojili su dvije zlatne i dvije bronzane medalje.