Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Dubljević peti po efikasnosti u Evroligi

dibljevic_bojan_fiba
FIBA
  • Autor onogost.me
  • 19.10.2020. u 11:41

Bojan Dubljević je trenutno petoplasirani košarkaš Evrolige po efikasnosti - nakon četiri kola postiže čak 1,16 poena po posjedu koji se završava njegovim šutem.

Primjera radi, na listi je prvi zvijezda milanskog Armanija, slavni Špana Serhio Rodrigez, koji ubacuje 1,25 poena po posjedu. Drugi na listi je Rokas Gjedraitis iz lidera Evrolige Baskonije, sa skorom 1,21. Ispred centra Valensije su i zvijezda moskovskog CSKA Amerikanac Vil Klajburn i Vjačeslav Zajcev iz Himkija (obojica skor 1,18).

Koliko je ova efikasnost dobra, svjedoči činjenica da od igrača koji imaju više od 12 šuteva po meču, samo njih 12 imaju prosjek jači od jednog poena po posjedu.

Ove sedmice Valensiju čeka važno gostovanje, protiv Žalgirisa u Kaunasu u Litvaniji, u meču u kojem ima jasnu šansu protiv do sada neporaženog tima.

Nikšićanin Dubljević trenutno bilježi 14,3 poena, pet skokova i po 1,3 ukradenu loptu i asistenciju u prosjeku u Evroligi, uz realizaciju šuta iz igre od čak 52 procenta i 83 procenta šuta sa linije penala.

Izvor: Pobjeda

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci