Autor: onogost.me
Foto: FIBA
16:12
20.6.2019.

Dubljević: Podigli smo samopouzdanje na viši nivo nakon što smo izborili plasman na Mundobasket

Centar košarkaške reprezentacije Crne Gore Bojan Dubljević, u razgovoru za sajt FIBA, kazao je da je izborena viza za Mundobasket u Kini bilo "iskustvo koje je, bez dileme, pomoglo zemlji da podigne rejting na međunarodnoj košarkaškoj sceni".


"To je apsolutno tačno. Kvalifikacije su bile teške, veoma teške, ali nam je naša mentalna snaga i otpornost veoma pomogla. Sve smo dali da se plasiramo na Svjetsko prvenstvo i na kraju smo osjetili olakšanje i sreću kada smo, na kraju, uspjeli da izborimo vizu. Čovječe, bilo je dugo i teško, ali je vrijedjelo", rekao je Dubljević.

Plasman na Mundobasket je toliko dobrog donio Crnoj Gori, uključujući i samopouzdanje igračima.

"Mi smo mala zemlja i svi znamo da nama igračima i našem narodu mnogo znači učešće na takmičenju kakvo je Svjetsko prvenstvo. Podigli smo samopouzdanje na viši nivo nakon što smo izborili plasman ali znamo da moramo da nastavimo da radimo jako i da napredujemo kako bismo i u Kini pružali velike igre. Kvalifikacije su za nama, sada treba da se fokusiramo na završni turnir", dodaje Dubljević.

Crna Gora će Kini igrati u grupi sa Grčkom, Brazilom i Novim Zelandom.

"Grupa je veoma konkurentna, jedna od najkonkurentnijih u čitavoj prvoj fazi takmičenja. Svi naši protivnici u grupi, za razliku od nas, imaju puno iskustva na međunarodnom nivou, što je veoma važno kakada se igra Svjetsko prvenstvo".

"Brazil je veoma solidan tim, ja sam u Španiji igrao protiv nekih brazilskih igrača. Imaju dostaa veterana koji će imati veliki uticaj na njohovu igru. Grčka je jedna od najboljih selekcija u Evropi, i sa talentom koji imaju, uključujući Janisa Adetokumba mogu daleko da doguraju na Svjetskom prvenstvu. Novi Zelant je tim koji igra sa puno intenziteta i mi ćemo morati da igramo dobru odbranu da bismo igrali na istom fizičkom nivou kao oni", ističe centar španske Valensije, prenose Vijesti.

loading...

Ostale vijesti iz kategorije