Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Dubljević za Onogošt: Niko nije vjerovao u nas, Crnu Goru da predstavimo kako dolikuje

dubljevic-fiba-1000x555_0_0
FIBA
  • Autor onogost.me
  • 06.04.2019. u 06:24

Crna Gora je plasmanom na Mundobasket, koji se od 31. avgusta do 15. septembra igra u Kini, ostvarila istorijski uspjeh, a jedan od igrača koji je dao nemjerljiv doprinos rezultatu je jedan od naših najboljih košarkaša, Bojan Dubljević.

Sve svoje ljudske i profesionalne kvalitete podredio je misiji, koja je smatrana nemogućom, i tako zajedno sa kompletnim timom i stručnim štabom, jednu malu zemlju, gdje znaju sa vremena na vrijeme da stasaju košarkaši svjetske klase, učinio zajedno sa saigračima ponosnom.

Upravo je on jedan od tih koji imaju klasu koja je mogla da prevagne i nemoguće učini mogućim, pa ostvarenim rezultatom iznenadi čak i sebe.

“I više sam nego iznenađen. Niko nije vjerovao u nas, pogotovo posle prve utakmice sa Španijom. Igrači su pokazali srce tokom kvalifikacija a jedna od odlučujućih utakmica je odigrana u Sloveniji, kada smo dosta oslabljeni dobili Slovence i samim tim došli do šanse za put u Kinu. Ostvaren je istorijski uspjeh i svaki igrač koji je uzeo učešće u timu od prvog dana do zadnje utakmice je zaslužan za to. Naravno i stručni štab koji je napravio izvanredan posao”, komentariše za naš portal Dubljević.

“Crveni“ će na Mundobasketu igrati sa nezgodnim rivalima i selekcijama koje su redovni učesnici Svjetskog prvenstva, tako da izabranike Zvezdana Mitrovića očekuju teški mečevi. Crna Gora će premijernu utakmicu igrati protiv Grčke, potom će joj protivnik biti Novi Zeland, a na kraju takmičenja po grupama, selekcija Brazila.

“Grupa je izuzetno teška, mislim da nismo baš prošli kao što smo očekivali ali to je Svjetsko prvenstvo i može svašta da se desi. Na nama je da predstavimo Crnu Goru kako dolikuje, kao i u dosadasnjim kvalifikacijama”, ističe košarkaš Valensije i crnogorske reprezentacije.

Veći dio svoje profesionalne karijere podredio je svom sadašnjem klubu, Valensiji, gdje planira da ostane dok god bude aktivno vodio borbu pod koševima, jer sa svima u timu ima odličnu saradnju.

“Uvjek sam pričao da mi je Valensija bila prva opcija i tako je ostalo i dan danas. Imamo odličnu saradnju i zadovoljstvo je obostrano. Nikad se ne zna šta može da te udalji od terena ili kluba, ali moja želja je da ostanem do kraja karijere tu. Vidjećemo šta će biti u budućnosti, ali za sad ide sve po planu”, ističe on.

Obaveveze mu ne dozvoljavaju da prati klub u kom je naučio prve korake, ali je redovno obavještavan o igrama Sutjeske u ovoj sezoni, za koju smatra da je bila itekako uspješna.

“Iskreno nisam imao puno vremena da pratim Sutjesku, previše je putovanja i utakmica i ne stižem da bilo šta ispratim. Međutim, moj otac ide da gleda svaku utakmicu pa mi ispriča šta se dešava i to je jedino šta saznam. Imali su uspjesnu sezonu u ABA 2 ligi i igrali finale kupa Crne Gore i mislim da je ovo više nego uspješna godina za Sutjesku”, zaključuje Dubljević.

Svi znamo kakav su uspjeh napravili Bojan i drugovi plasmanom na Mundobasket, ali kada počne nadmetanje najjačih reprezentacija na planeti, sigurno da se neće moći sakriti želja da “crveni” naprave još neki podvig i u zemlji svile, a više je nego jasno u koga će Nikšićani polagati najveće nade.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci