Autor: onogost.me
Foto: Siroki/Domagoj Ledic
07:44
3.4.2020.

Glomazić: Voljeli bismo da se borimo za mjesto u elitnom društvu

Košarkaši Sutjeske su prije vandrednih mjera zbog koronavirusa, nizali uspjehe. Čvrsto su držali lidersku poziciju u šampionatu Crne Gore, bili su učesnici finalnog turnira Kupa, izborili su plasman u polufinale ABA 2 lige.


Sada, poštujući mjere propisane od strane nadležnih institucija, nastoje da održe psihofizičku formu u skladu sa planom i programom koji su dobili od kondicionog trenera Draga Musića, a iako svjesni situacije, potajno se nadaju da će dobiti priliku da se bore za mjesto u elitnom regionalnom društvu. Čelnici ABA lige će se uskoro oglasiti sa odlukom koja će se odnositi kako na ABA, tako i na ABA 2 ligu.

„Sada je najvažnije da sa što manje posljedica izađemo iz borbe sa koronavirusom. Moramo da budemo pametni, disciplinovani i strpljivi. Moramo da ostanemo kod kuće i da vjerujemo da će se uskoro život vratiti u normalne tokove. Nepotrebno je trošiti riječi koliko sportistima koji su navkli na trening, utakmice i putovanja, teško pada izolacija, ali ako oni mogu da se striktno pridržavaju mjera u cilju zaštite kompletnog okruženja, apelujem na sve građane da slijede njihov primjer“, naglasio je za Sport Klub trener Sutjeske, Zoran Glomazić i nastavio:

„Iako je zdravlje uvijek bilo i ostalo na prvom mjestu, iako nam je jasno da je sport trenutno u drugom planu, iz dubine duše se nadamo da će čelnici ABA lige uspjeti da pronađu neko rešenje, da će uspjeti da pronađu neki način da nam pruže priliku da se borimo za mjesto u elitnom regionalnom društvu. U slučaju da se to ne dogodi, nastavićemo sa realizacijom projekta, nastavićemo sa pozicioniranjem Sutjeske na regionalnom i evropskom nivou, a posebno smo ponosni na činjenicu, da sve što smo postigli u protekle dvije sezone smo uspeli da ostvarimo sa momcima koji su rođeni u Nikšiću i momcima koji dolaze iz mlađih selekcija kojima posvećujemo izuzetno veliku pažnju.“

Podsjećanja radi, na kraju ligaškog dela, prvo mjesto je osvojio Borac iz Čačka, drugi je bio Split, treći MZT, a četvrta je bila Sutjeska. Ako se bude odlučivalo samo na osnovu plasmana na kraju ligaškog dijela u elitno društvo će Čačani i Splićani, a momci iz Skoplja i Nikšića se nadaju da će imati priliku da se na parketu bore za mjesto u viši rang.

Ostale vijesti iz kategorije