Autor: Branko Čupić
Foto: Privatna arhiva
08:02
14.4.2019.

Knežević: Nadmašili smo očekivanja, sada nas očekuje najbitnije

Košarkaši Sutjeske trenutno se spremaju za nastavak domaćeg šampionata, odnosno početak Superlige, gdje će im glavni cilj biti da izbore nastup i naredne sezone u ABA 2 ligi.


Sa druge strane, više su nego zadovoljni učinjenim u dosadašnjem dijelu sezone. U Kupu Crne Gore igrali su finale, gdje su poraženi od evroligaša, ekipe Budućnosti, dok su se u regionalnom takmičenju do kraja ligaškog dijela borili za ulazak u plej-of.

Pored Nikšićana, koji su se vratili u svoj matični klub, poput Pavlićevića, Spasojevića i Lalovića, veliki doprinos rezultatima Sutjeske u ovoj sezoni dao je i igrač koji je prije početka sezone stigao iz Bosne i Hercegovine, Draško Knežević.

I on je zadovoljan učinkom njegovog tima, ali naglašava da najbitniji dio sezone slijedi tek sada.

„Zadovoljni smo do sada postignutim, iako je sigurno moglo i bolje, ali imali smo i nekoliko pehova sa povredama što je sigurno umnogome uticalo na rezultat. Ipak, sada nas očekuje ono najbitnije, a to je nastup u Superligi, gdje ponovo moramo da se borimo za mjesto koje će nam u narednoj sezoni omogućiti da nastupamo u ABA 2 ligi“, ističe Knežević u razgovoru za naš portal.

Ekipa se pred početak sezone nije nadala ovakvim rezultatima, ali oni su mogli biti i bolji da nije bilo povreda ključnih igrača tokom sezone.

„Nadmašili smo svoja očekivanja sa početka sezone. Imali smo i tu nesreću da nam se na samom startu povrijedi jedan od ključnih igrača, Senegalac Sidi Đite, koji je na kraju i otišao iz Nikšića. Siguran sam da je on bio zdrav i u potpunosti spreman, da bi i ekipa imala bolje rezultate“, navodi Knežević.

Naš sagovornik se, kako nam je kazao, odmah po dolasku prilagodio na život u Nikšiću, ali je trebalo više vremena da se adaptira na igru Glomazićevog tima, pa je tek u drugom dijelu sezone počeo da pruža igre koje se od njega očekuju.

„Na početku sezone nisam bio na nivou, ali su u ekipi imali razumijevanja. U drugom dijelu sezone sam podigao nivo svoje igre, pa je i moj lični učinak bio mnogo bolji. Životom u Nikšiću sam veoma zadovoljan, jer su me i saigrači, i ljudi iz kluba, ali i navijači odlično prihvatili“, zaključio je Knežević.

Ostale vijesti iz kategorije