Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Košarkaši Sutjeske odličnom odbranom porazili Helios

kk_sutjeska
KK Sutjeska media
  • Autor onogost.me
  • 21.01.2021. u 21:55

U okviru šestog kola regionalne ABA 2 lige košarkaši Sutjeske savladali su večeras u Banja Luci Helios rezultatom 77:67. Izabranici Velimira Gašića uspjeli su da prednost stečenu u prvoj četvrtini zadrže do kraja meča i odbiju sve napade slovenačkog sastava za konačan trijumf.U okviru šestog kola regionalne ABA 2 lige košarkaši Sutjeske savladali su večeras u Banja Luci Helios rezultatom 77:67. Izabranici Velimira Gašića uspjeli su da prednost stečenu u prvoj četvrtini zadrže do kraja meča i odbiju sve napade slovenačkog sastava za konačan trijumf.

Uvodni minuti susreta u dvorani “Borik” donijeli su veliku borbu na obje strane terena, igralo se uglavnom“koš za koš”, da bi sredinom četvrtine nikšićki sastav preuzeo inicijativu i uspio da se rezultatski odlijepi. Prvu osjetniju prednost od plus 11, Sutjeska je stekla na isteku osmog minuta igre. Odlično je Gašić postavio odbranu, pa su do kraja prvog kvartala njegovi izabranici dozvolili Heliosu da postigne samo devet poena. Na pauzu između dvije četvrtine otišlo se pri rezultatu 21:9. Nikšićani su dvocifrenu prednost održavali i u prvih nekoliko minuta igre u nastavku, da bi u samom finišu popustili u odbrani. Igrači slovenačkog tima odigrali su završnicu druge četvrtine dosta agresivnije, pogodili nekoliko otvorenih šuteva, postigli i lake poene iz tranzicije, te uspjeli da smanje zaostatak na šest razlike 38:32.

Sutjeska i Helios su se mučili u organizaciji napada početkom drugog poluvremena, da bi sredinom nastavka nikšićki tim zaigrao hrabrije u napadu i poenima Spasojevića i Sejfića opet stekao dvocifrenu prednost. Sa dvije vezane trojke slovenački sastav se vratio u igru, ali su Spasojević i Milošević poenima uspjeli da vrate solidnu prednost svojoj ekipi. Sjajna odbrana i odlične role Spasojevića i Lalovića na početku poslednje četvrtine donijele su košarkašima Sutjeske maksimalnu prednost na meču plus 14. Ipak, poslije tri naredna napada i brzih sedam poena igrača Heliosa, Gašić je bio prinuđen da pozove tajm-aut. Tokom većeg dijela susreta nikšićki sastav je dominirao u skoku, igrao dobru odbranu, da bi u samom finišu malo popustio i dozvolio protivniku da se gotovo vrati u meč. Na tri minuta do kraja bilo je plus tri za Sutjesku, ali ispostaviće se da je to bio i poslednji trzaj igrača Heliosa. Spasojević i Sejfić imali su zapaženu ulogu u poslednja dva minuta na susretu, pa je nikšićki tim upisao drugu pobjedu u šest odigranih mečeva u ABA 2 ligi. Na kraju je Spasojević bio najefikasniji u pobjedničkom timu sa 22 poena, 18 je dodao Milošević, dok je Sejfić postigao 17 poena uz 15 skokova od čega devet u napadu.

Naredni meč u okviru ABA 2 lige Sutjeska igra 24. januara protiv Slobode iz Užica.  

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci