Autor: onogost.me
Foto: KSCG
12:23
22.5.2022.

Košarkaški savez Crne Gore i Litvanije počinju saradnju

Košarkaški savezi Crne Gore i Litvanije potpisali su memorandum o saradnji.


Na marginama Generalne skupštine FIBA Evrope usaglašena je platforma koja bi trebalo da dovede do dodatnog razvoja košarke.

Litvanija je prepoznata kao košarkaška velesila, sa velikim ljudskim resursima u košarci, tako da ima mnogo potencijala za razvoj brojnih projekata.

Tako će i cilj saradnje biti unaprjeđenje uslova za treninge mladih, ali i dokazanih košarkaša. Zatim edukacija trenera, organizovanje utakmica i turnira, te razvoj brojnih košarkaških projekata.

Memorandum su potpisali predsjednici Vidas Gedvilas i Nikola Peković.

Ispred KSCG su sastanku prisustvovali i generalni sekretar Darko Ivanović i direktor reprezentacija Filip Patković.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 08:00
  29.6.2022.

  Teodora Sarić (24) nova je igračica ŽKK Nikšić, saopšteno je iz kluba. Prošle sezone nastupala za francusku ekipu Amicale Laique Lons Le Saunier. U dosadašnjoj karijeri nastupala je za Lovćen, Nikšić, Triglav, Vrbas, Orade, Fljamutarija i španske Kartegade.

 • 10:15
  27.6.2022.

  Nakon Kendrika Perija, Filip Barović je drugi košarkaš Budućnost Volija koji je našao novi klub nakon što mu je istekao ugovor sa podgoričkim timom. Tridesetjednogodišnji centar će karijeru nastaviti u Rumuniji, u Rapidu, da kojim je potpisao jednogodišnji ugovor, saopštio je klub iz Bukurešta, koji je prošle sezone zauzeo 13. mjesto u konkurenciji 16 timova.

 • 12:20
  7.6.2022.

  Ženski košarkaški klub Nikšić od naredne sezone takmičiće se u regionalnoj WABA ligi. 

 • 20:49
  14.5.2022.

  Nikšićanin Rade Todorović ubacio je 17 trojki i ukupno 61 poen u utakmici pionirske Follow up lige.