Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Kreće trodnevna misija za KK Sutjeska: “ABA 2 liga“

22014579_10154914033027727_733735743_n
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 26.09.2017. u 05:48

U naredna tri dana ljubitelji košarke u Nikšiću saznaće da li će ove godine biti u prilici da uživaju u kvalitetnim košarkaškim utakmicama, nakon što se završi kvalifikacioni turnir za ABA 2 ligu na kojem će učestvovati i košarkaši Sutjeske.

Društvu klubova koje čine Dinamik, Borac, Krka, Rogaška, Split, Bosna, Zrinjski, Teodo, Lovćen i AV-Ohrid priključiće se još dva tima koji će činiti drugo po kvalitetu klupsko takmičenje u region.

Nikšićka ekipa se veoma ozbiljno pripremala za ovaj turnir a u prilog tome najbolje govori sastav ekipe, odnosno pojačanja koja su tokom ovog ljeta stigla u Nikšić. Stefan Vuković, Miloš Krivokapić, Brendon Džonson, Igor Bijelić, Boris Lalović, Marko Tejić, imena su koja su uz igrače koji su nakon prethodne sezone ostali vjerni plavoj boji i koja će činiti ekipu koju će u novoj sezoni predvoditi Vladimir Todorović.

Sutjeska će u Laktašima od 27. do 29. septembra igrati kvalifikacioni turnir za učešće u novoformiranoj ABA 2 ligi, na kojem će se nadmetati sa Primorskom, Vršcem i Širokim Brijegom.

“Mi smo se veoma ozbiljno pripremamali za ove kvalifikacije, a do sada smo odigrali nekoliko prijateljskih utakmica protiv domaćih ekipa, a za uigravanje nam je od pomoći bio i memorijalni turnir “Ljubo Jovanović”. U cilju pravljenja što bolje ekipe doveli smo veliki broj pojačanja koji su se priključili igračima koji su ostali u Sutjesci nakon prošle sezone. Radi se o ekipi koja je spoj mladosti i iskustva i koja će ako se tatktički dobro pripremimo imati potencijal da napravi dobar rezultat ove sezone”, kazao je Todorović.

Svjesni su u nikšićkoj ekipi, koja je prije dvije sezone igrala ABA ligu, da joj na ovom turniru neće biti nimalo lako jer su protivnici veoma kvalitetne ekipe, ali motivacije da se odigra na najboljem nivou ne fali s obzirom na činjenicu šta bi značilo za tim i grad da se nađu u novom takmičenju.

“Što se tiče konkurentnih ekipa na kvalifikacionom turniru mogu da kažem da se radi o ekipama koje su po kvalitetu izjednačene i koje po kvalitetu sigurno zaslužuju da budu u gornjem dijelu novoformirane ABA 2 lige. Ipak samo će za dva tima biti mjesta, a ja se nadam da će Sutjeska uspjeti da izbori plasman u to takmičenje što bi imalo veliki značaj za nikšićku košarku. Nijesmo se još uvijek najbolje upoznali sa protivnicima, ali ćemo uskoro dobiti video material sa njihovih utakmica što će nam umnogome pomoći oko taktičke pripreme”, naglasio je trener Sutjeske.

Da li će se košarkaši Sutjeske takmičiti u regionalnom takmičenju saznaćemo za dva dana, ali je sigurno da je čeka uzbudljivo i neizvjesno takmičenje u domaćoj ligi. Budućnost i Mornar su dva tima koja su najkvalitetniji na domaćoj sceni, a odmah iza njih su Lovćen i Teodo koji su obezbijedili učešće u ABA 2 ligi prema prošlogodišnjem plasmanu u prvenstvu, pa je sigurno da će u domaćem šampionatu nikšićki tim, koji je prije dvije godine nastupao u najjačem regionalnom takmičenju,  imati žestoku konkurenciju.

“Pravljenjem ovakve ekipe cilj nam je da budemo konkurentni i u domaćem prvenstvu i siguran sam da ćemo biti ozbiljan rival na domaćem parketu kao što smo uostalom bili i u prethodnim sezonama, ako ne i bolji”, kazao je Todorović.

Turnir u Laktašima igraće se po sistemu svako sa svakim, a dva najbolja kluba će obezbijediti plasman u ABA 2 ligu. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Sjajna partija Sutjeske na otvaranju ABA 2 lige - Nikšićani su ubjedljivo slavili na gostovanju Rabotničkom 71:58.