Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Kup CG: Sutjeska sjajnom igrom u finišu izborila finale

_dsc7529_0_0_0_0
Sutjeska/Foto MM
  • Autor onogost.me
  • 15.02.2019. u 17:45

Košarkaši Sutjeske savladali su ekipu Lovćena nakon preokreta rezultatom 82:78 i tako se plasirala u finale Kupa Crne Gore u kojem će sjutra igrati protiv pobjednika duela Budućnost Voli - Mornar.

Uvodni dio igre obilježila je izednačena igre gdje su se ekipe smjenjivale u vođstvu. Nikšićki tim je nakon prvih deset minuta imao dva poena zaostatka iako su u ovom dijelu igre postigli čak pet trojki, od čega je četiri upisao Nikola Pavlićević.

Već početkom druge četvrtine uzvratili su igrači Lovćena sa dvije trojke i uvećali svoju prednost, a najveća prijetnja ekipi Zorana Glomazića bio je raspoloženi Popović. Nakon borbene igre i u nastavku na odmor se otišlo sa prednošću Cetinjana od šest poena razlike (40:34).

Iako na klupi od početka treće četvrtine nije bilo Miodraga Kadije, njegova ekipa je bila još konkretnija nakon odmora, uspjela je da iskoristi greške rivala i u posljednjih deset minuta igre uđe sa prednošću od 13 poena (62:49). 

U posljednjoj dionici Sutjeska kreće na sve ili ništa i uspijeva za tri minuta da prepolovi zaostatak. U tom momentu vidjeli su Glomazićevi izabranici da mogu da učine nešto više, pa je na manje od tri minuta do kraja meča rezultat bio 71:71 i ušlo se u zanimljivu završnicu. Lovćen nakon toga pravi seriju 5:0 a trener Sutjeske traži tajm-aut.  Drame nije falilo u nastavku, a Nikšićani prelaze u vođstvo na 50 sekundi do kraja, koje uspijevaju i da uvećaju do kraja na četiri poena i tako obezbijede ulazak u finale.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Nikola Pavlićević sa 27 poena, dok je Spasojević ubacio 20. Na suprotnoj strani najbolji je bio Vrbica koji je postigao 19 poena.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Košarkaši Sutjeske su u Širokom Brijegu savladali Helios 74:53 i napravili veliki korak ka plej-ofu NLB ABA2 lige.
Sutjeska je sinoć na svom parketu savladala Podgoricu 87:82 u 17. kolu Prve crnogorske košarkaške lige i potvrdila dominaciju u domaćem prvenstvu.