Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Marko Ćalić o dosadašnjem dijelu sezone, svom učinku, šansama Sutjeske u ABA 2 ligi, Kupu i domaćem prvenstvu

52115491_2287107644673936_8809761721267781632_n
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 14.02.2019. u 07:28

Košarkaši Sutjeske trenutno odmaraju od nastupa u ABA 2 ligi, gdje nakon 19. kola zauzimaju petu poziciju, ali se i pripremaju za finalni turnir Kupa, koji se igra u petak i u subotu u Podgorici.

Tim Zorana Glomazića pojačao se pred početak ove sezone sa ambicijom da bude konkurent svim rivalima kako na domaćoj, tako i na regionalnoj sceni. Jedan od igrača koji je stigao u tom periodu bio je i dotadašnji član barskog Mornara Marko Ćalić, sa kojim je osvojio titulu šampiona Crne Gore.

“Već od prve pripremne utakmice u avgustu pokazali smo da smo sastavili dobru ekipu i da ćemo sigurno imati šta da pokažemo košarkaškoj javnosti. Dosadašnji rezultati nam daju za pravo da kažemo da smo zadovoljni skroz urađenim, ali ostaje veliki žal što nismo bili miljenici sreće jer smo u drugom kolu ostali bez jednog od najboljih igrača, Senegalca Đitea, zbog povrede. Kasnije i odlazak Hadžibegovića, kad se doda uz to, sigurno da nas je koštao koju pobjedu više i, prema mom mišljenju, već sada sigurnog plansmana među četiri najbolje ekipe u ABA 2 ligi. Što se tiče domaće lige i Kupa, tu smo odradili do sada što se i očekivalo, a i što je bilo realno, da idemo sigurno u Super ligu i da se nađemo u F4 Kupa”, istakao je Ćalić u razgovoru za naš portal.

Marko je zadovoljan ličnim učinkom, i ističe da je upravo ta individualna težnja da se da lični doprinos, donosi rezultate ekipi.

“Što se lično mog učinka tiče zadovoljan sam. Pokušavamo svi u ekipi da odradimo svoj dio posla koliko možemo i to je najbitnije, jer upravo ta neka želja i hemija u ekipi vuče prema vrhu tabele”, navodi on.

Već u petak Sutjeska u podgoričkoj “Morači” igra protiv Lovćena polufinalni duel Kupa, a ukoliko uspije da se plasira u finale, igraće protiv pobjednika duela Budućnost Voli – Mornar.

“Kup je takmičenje gdje se najlakše dolazi do trofeja, imate dvije utakmice gdje je sve moguće. Neozbiljno bi bilo prijetiti Mornaru, a pogotovo evroligaškoj Budućnosti, ali isto tako neozbiljno bi bilo ne nadati se i dati ono sportsko u sebi sve da pobijediš, jer sport ne bi bio uzbudljiv da uvijek pobjeđuju favoriti. Što se tiče ABA lige, ostaju još tri kola i velika borba između nas, Dinamika i Borca za to četvrto mjesto koje vodi u polufinale. Imamo utakmicu kući protiv MZT-a i u gostima Sparse i Borac. Težak raspored, ali se spremamo da damo sve od sebe kako bi naše navijače obradovali i klub pozicionirali na što bolje mjesto u regionu. Na kraju nam ostaje i crnogorska liga da pokušamo da poremetimo planove Budućnosti i Mornaru koji će se boriti za titulu”, istakao je Ćalić.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Sutjeska je večeras, u drugom meču četvrtfinala NLB ABA2 lige, izgubila u Novom Sadu od Vojvodine - 81:70.