Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

MK Basketball Academy: Nastavak Mićove košarkaške priče

210184575_250872946839859_5429888754800162893_n-696x458
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 05.07.2021. u 06:27

Svi oni koji žele da unaprijede svoje košarkaško znanje i da uz redovne treninge nadograde talenat, od ovog ljeta jedan od izbora je „MK Basketball Academy“ iz Nikšića. Košarkaška priča koja je krenula u gradu pod Trebjesom prije tri godine i bila zaustavljena zbog preranog odlaska mladog trenera i začetnika ideje Miloša Karadžića, nastavljena je početkom juna ove godine.

“Priča počinje prije tri godine godine kada me je moj prijatelj, a i kolega, Miloš Karadžić pozvao da mu se pridružim u individualnom radu sa mladim košarkašima. U tom trenutku, meni je sve to bilo novo. Iako sam i sam bio košarkaš, činjenica da ću imati priliku da radim sa mladim, a i profesinalnim igračima, bila je malo iznenađujuća i nisam znao šta da očekujem od svega toga. Upoznajući momke, shvatio sam da ono što mi je Miloš govorio za njih, bilo sasvim onako kako je on to opisivao – “to su vojnici”, počinje razgovor za Indirekt Rade Đoković koji je oformio „MK Basketball Academy“.

Rade ističe da su Miloševim preranim odlaskom ostali bez velike podrške, savjeta i uputa, kako životnih, prijateljskih tako i košarkaških.

“Međutim, poslije dugo vremena i razmišljanja, savjeta od svih onih koji su poznavali Miloša, njegovih bliskih ljudi, porodice, njegove supruge Jelene i mojih prijatelja, pa tako i momaka koji su tu trenirali, odlučio sam da i ovog ljeta ti momci treniraju zajedno. Tako je nastao “MK Basketball Academy”. U čast mog prijatelja Miloša Karadžića, i svih onih ljudi koji su sa oduševljenjem podržali cijelu tu priču. U toj priči, moj prijatelj i kolega sa fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću, Božidar Popović, i ja, radimo sa košarkašima svih uzrasta na usavršavanju njihovih košarkaških i motoričkih sposobnosti. Radimo u sali 4 termina sedmično, kao i van sale”, zaključuje on.

Više informacija o treninzima kao i priključivanju u ovu košarkašku porodicu, možete dobiti na instagram profilu – “mkbasketball academy”.

 

Izvor: indirekt.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Sutjeska je večeras, u drugom meču četvrtfinala NLB ABA2 lige, izgubila u Novom Sadu od Vojvodine - 81:70.
Sutjeska nije uspjela da iznenadi Vojvodinu, pa su Novosađani blizu polufinala ABA 2 lige, nakon večerašnje pobjede u Nikšiću 89:84. Revanš četvrtfinala se igra za sedam dana u Novom Sadu, a računa se koš-razlika.