Autor: Branko Čupić
Foto: Privatna arhiva
08:36
5.8.2019.

Nikšićanin Aleksa Vujadinović nastavlja karijeru na Blue Mountain koledžu

Naš sugrađanin Aleksa Vujadinović nastavlja da svoj košarkaški put krči “preko bare”.


On je već drugu godinu u SAD-u, košarkom je počeo da se bavi kada je imao sedam godina, a  prve korake u ovom sportu napravio je u Panteru i MNE Tim-u.

“Kao i svi u tom uzrastu, probao sam razne sportove, ali pod obručem je nešto kliknulo. Sve je počelo u KK Panter, zatim u KK MNE Tim, odakle sam se uputio “preko bare”. Četvrti razred srednje škole sam završio u Phoenix Christian High school nakon čega sam se suočio sa novim izazovom, a o čemu svaki igrač u Americi sanja, da zaigra koledž košarku. To sam uspio na Weatherford koledžu u Teksasu, gdje sam stekao veliko iskustvo, napredak u igri, mentalnu i fizičku stabilnost, a i ne manje važno, bio među deset najboljih studenata sportista”, navodi 20-godišnji Nikšićanin.

 Svoju misiju “preko bare” nastavlja na Blue Mountain koledžu u istoimenom gradu u državi Misisipi, gdje očekuje da će opravdati ukazano povjerenje.

“Definitivno novi izazov i nadam se bogato iskustvo. Sa velikim iskušenjem očekujem da opravdam ulogu kod novog trenera i ispunimo sva timska očekivanja. Svakako, još jedna godina koja će donijeti napredak, uspone i padove, pritisk, ali spreman sam da odgovorim i na terenu i u "školskim" klupama”, kazao nam je Aleksa.

Ostale vijesti iz kategorije