Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

“Ovu šansu nećemo propustiti”

72536752_1315394998650606_3130440888543608832_o
KK Sutjeska Media
  • Autor onogost.me
  • 07.03.2020. u 09:11

Otputovali su na megdan ekipi koja je na svom terenu izgubila samo od lidera Borca iz Čačka, sa imperativom pobjede koja ih je ostavljala u borbi za četvrto mjesto. Odreagovali su na pravi način, po ko zna koji put ove sezone pokazali pobjednički mentalitet i sada je sve u njihovim rukama.

Košarkaši Sutjeske savladali su Široki u “Pecari” i za plasman u plej-of Druge ABA lige potrebna im je pobjeda protiv Dinamika na zatvaranju na domaćem parketu. Taj meč izabranici Zorana Glomazića će dočekati kao favoriti, ali i sa velikim motivom da uz pomoć publike stigne do doigravanja.

“Utakmica u ‘Pecari’ je pokazatelj da kada treba onda smo najjači. Naravno, bilo je padova u toku utakmice, ali na kraju smo izdržali i uspjeli da upišemo pobjedu u jako bitnom meču na veoma nezgodnom gostovanju”, rekao je jedan od najboljih igrača Sutjeske ove sezone Nikola Đoković.

Bek čete iz grada čelika i piva i njegovi saigrači su već počeli da razmišljaju o duelu sa srpskim predstavnikom koji se igra u srijedu. Prije toga očekuje ih derbi sa Lovćenom u Erste ligi, ali obzirom da su već odavno obezbijedili plasman u polufinale plej-ofa, nemaju rezultatski pritisak.

“Ulazimo rasterećeno u taj meč, pa možemo razmišljati o Dinamiku. Sigurno ćemo maksimalno spremno dočekati taj meč”, nema dilemu Đoković.

Nikšićani su u novu sezonu ušli sa skromnim ciljem da obezbijede sredinu tabele u drugorazrednom regionalnom takmičenju. Međutim, kako je sezona odmicala, Sutjeska je izgledala sve bolje i apetiti su rasli iz kola u kolo.

“Kada ste dio nečega uvijek gledate da se borite za sam vrh. Mogli smo i ranije da dobijemo neke utakmice da bi izborili plej-of, ali nijesmo imali sreće, nekad i koncentracije. Sada nam se opet ukazala prilika i vjerujem u svoju ekipu. Ovu šansu nećemo propustiti”, poručuje Đoković.

Ukoliko se domognu četvrtog mjesta protivnik Sutjeske u polufinalu će biti Borac. Ekipa koja je pokazala najviše ove sezone i koja ima svega dva poraza.

“Nezgodan smo protivnik i ako uđemo u plej-of, sve je moguće i nikome neće biti lako sa nama. Imamo izgledne šanse da uradimo nešto više i znam da ćemo dati sve od sebe da pokušamo da to ostvarimo”, poentirao je Nikola Đoković.

Od sezone u kojoj je bio cilj sredina tabele, košarkaši Sutjeske su stigli na korak od isto rijskog plasmana u plej-of. Nikšićani ne žele da stanu na tome, ali prvo mora pasti Dinamik.

 

izvor: Dnevne novine

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Ligaški dio takmičenja u Prvoj košarkaškoj ligi završen je sinoć pobjedom Podgorice na gostovanju Kotoru 69:65. Na taj način, ovaj dio prvenstva sa najboljim skorom završili su Podgorica i Sutjeska, koji su na taj način osigurali vizu za ABA 2 ligu naredne sezone i mjesto u baražu za plej-of.
Sutjeska je danas u 26. kolu Prve crnogorske košarkaške lige savladala Danilovgrad - 103:79.
Košarkaši Sutjeska večeras u posljednjem kolu Prve crnogorske košarkaške lige dočekuju Danilovgrad.